Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Председниче, срећан рођендан

Председник КК Црвена звезда мтс Небојша Човић данас прославља 61. рођендан.

Небојша Човић је рођен 2. јула 1958. године у Београду. Завршио је Машински факултет, на ком је и докторирао 2000. Током богате привредне каријере радио је у предузећима „Иво Лола Рибар“ из Београда и РЕИК „Колубара“, био је генерални директор ДП „Пролетер“ и председник УО МДД „ФМП“ Београд, а био је и политички ангажован. Човић је бивши градоначелник Београда, заменик председника у Влади Републике Србије, бивши шеф Координационог центра за Косово и Метохију. Био је посланик у Народној скупштини у два мандата.

Са обзриом да је тренирао кошарку, своју љубав ка овом спорту је показивао и као функционер. 90-тих година био је председник Кошаркашког савеза Југославије. За време његовог мандата савез је функионисао без икаквих сметњи и репрезентација је у том периоду направила најзначајније резултате у историји наше кошарке. Ипак највише се истакао као главни човек кошаркашког чуда из Железника, екипе ФМП-а. Од анонимне екипе је пажљивим радом пре свега у млађим селекцијама, довео екипу у врх српске и регионалне кошарке. После неколико несупеха у финалима домаћег шампионата и купа, тим је успео да освоји домаћи Куп али и да буде двоструки шампион Јадранске лиге. Шта више, дуги низ година је репрезентовао нашу земљу и у европским такмичењима, пре свега УЛЕБ купу. Поред тога клуб је изнедрио велики број играча који ће играти широм Европе, а многи и заслужити дрес репрезентације као што су: Милош Теодосић, Огњен Ашкрабић, Мирослав Радуљица, Немања Александров, Милан Мачван, Душко Савановић, Дејан Милојевић, Веселин Петровић, Марко Мариновић, Бојан Поповић и др.

Од 2011. године је пословним споразумом између ФМП-а и Црвене звезде, постао председник Црвене звезде. Од клуба који је био на ивици егзистенције је пажљивим радом на организацији убрзо дигао Звезду из пепела. Са њим на челу КК Црвен звезда не само да је постала „жетелац“ трофеја у српској и регионалној кошарци, већ је постала и готово редовни члан елитног европског клупског такмичења, Евролиге.

КК Црвена звезда на челу са Небојшом Човићем је освојила пет титула националног шампиона (2015, 2016, 2017, 2018. и 2019.), четири Купа Радивоја Кораћа (2013, 2014, 2015. и 2017.), четири титуле победника регионалне АБА лиге (2015, 2016, 2017. и 2019.) и један трофеј намењен победнику Суперкупа Аба лиге (2018). У сезони 2015/16 црвено-бели кошаркаши су стигли до четвртфинала Евролиге, а две године пре тога играли су и у полуфиналу Еврокупа.

– Председниче, срећан рођендан!!!

Повезане вести

5 comments

Hadži Dragan NBG јул 2, 2019 at 20:23

Doktore sve najbolje i da Vas zdravlje služi. Hvala za titule i slanje crno belih olupina na auto – limarski otpad.

Reply
MILOS RANKOVIC јул 2, 2019 at 20:23

GOSPODINE COVICU SVE NAJBOLJE TEBI I VASOJ PORODICI,I DA JOS PUNO GODINA SLAVIMO TITULE I USPEHE NASE ZVEZDE,SAMO DA BOG DA ZDRAVLJA SVE CE BITI DOBRO

Reply
krvavi zvezdas-DE јул 2, 2019 at 19:36

srecno i sve najbolje

Reply
Србин са Космета јул 2, 2019 at 18:07

Срећан рођендан Господине Човићу!
Хвала Вам на враћеном достојанству!

Reply
ĐOLE BARI 91 јул 2, 2019 at 16:46

SREĆAN ROĐENDAN ,HVALA VAM ZA SVE I DA NAS JOŠ DUGO PREDVODITE.

Reply

Leave a Comment