Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеТрансфери

Кузмић поново у црвено-белом

Кошаркашки клуб Црвена звезда мтс наставља са формирањем састава за нови сезону. Најновија аквизиција нашег клуба је стандардни српски репрезентативац и досадашњи играч мадридског Реала Огњен Кузимић.

Кузмић је рођен у Добоју 16. маја 1990. године. У родном граду је начинио и прве кошаркашке кораке у екипи Финдо. Сениорску каријеру започео је у бањалучком Борцу из којег одлази у Финску где наступа за Корихаит и Корикобрат. Након сезоне у зеничком Челику Кузмић започиње шпанску одисеју. Две сезоне је био становник Малаге након чега се отиснуо „преко баре“ и био члан Голден Стејта. На позив селектора Александра Ђорђевића сезону 2015/16 провео је у Панатинаикосу након чега следи први боравак у нашем клубу. Фантастична сезона у црвено-белом дресу омогућила му је трансфер у Реал из Мадрида у којем се због повресе није наиграо.

Током сезоне 2016/17 Кузимић је одиграо 81 меч у дресу нашег клуба и забележио 751 поен. Посебно се истакао у евролигашким утакмицама. Стекао је епитет једног од најбољих европских центара, а у више наврата је проглашаван и за најкориснијег играча Евролиге.

Кузимић је био учесник ЕП 2015. и 2017. године, а члан репрезентације Србије је од 2014.

Током првог боравка на Малом Калемегдану Кузмић је са Црвеном звездом освојио три трофеја: Шампионски прстен АВА лиге, титулу шампиона Србије и трофеј намењен победнику Купа Радивоја Кораћа.

Повезане вести

7 comments

ĐOLE BARI 91 јул 4, 2019 at 23:21

GOTOVO,GIST DOLAZI I POTPISUJE NA DVE GODINE

Reply
RODJENI јул 4, 2019 at 22:54

Kuzma vrlo gotivan lik, jedan od najboljih centara koje smo imali zadnjih godina, ali zbog povrede nisam siguran kada ce i da li ce se vratiti u staru formu! Hajde da vidimo sta moze, pa da onda kritikujemo ili daj Boze hvalimo!!! ZVEZDA JE ZIVOT, SVE DRUGO SU SITNICE!!!

Reply
Estrella Roja јул 4, 2019 at 17:16

Majko mila, pominje se Štimac…pa samo mi je dve godine života skratio, minimalno. Gist bi već bio galaksija iznad. Bolje ne dovoditi nikog nego gomilati igrače sa falinkom. Oprezan sam sa Kuzmićem pošto su dve godine neigranja ozbiljan faktor za stvaranje skepticizma, a da se razumemo, on mi je bio omiljeni centar koji je igrao u Zvezdi.

Reply
зики јул 4, 2019 at 14:28

очекујем и јовића и стефана марковића прије теодосићаа.теодосић дуго није играо и не треба га молити да дође

Reply
Veteran Sever јул 4, 2019 at 11:04

Pa, mi ćemo imati ubedljivo najstariju ekipu u Evroligi i ABA ligi. Svaka čast svim starijim igračima, ali njihov zenit je odavno prošao. Kombinacija iskustva i mladosti je dobitna, a samo iskustvo – je osudjeno na krah. Protiv brzih i mladih igrača koji pucaju od zdravlja i energije ne može se igrati odbrana na iskustvo, to jest na „čitanje“. Dva, tri iskusna igrača od preko 30 godina je OK, ali da skoro cela ekipa bije od 31 do 36 godina – to nema blage veze sa životom!

Reply
Dragan јул 4, 2019 at 10:34

Ljudi…polako… Kuzma skoro dve godine nije igrao košarku…imao je dve teške povrede. Iste kao što je svojevremeno imao onaj grobarski centar Parović i koji je svojevremeno bio mnogo veća faca od Kuzme, i kada se posle tih povreda vratio u Partizan bio je komična figura kome se smejala cela hala. I na kraju je, posle samo tri meseca dobio otkaz kod grobara… Đekna je ove sezone bio totalno van forme i na kraju često nije bio ni medju 12 igrača! I braun, koji je UBEDLJIVAO najveće pojačanje, imao je zimus tešku povredu!!! Dovodimo iskusne, ali sve stare, izraubovane igrače sa povredama i sklone povredama. I što je normalno od tih igrača ne možeš da očekuješ o neki izuzetan voljni momenat i posvećenost. Sa ovakvim sastavom ne možemo igrati brzu, agresivnu i energetski jaku košarku. Pravimo stravičmu grešku, kakvu je napravila Budućnost prošle godine. Ugušićemo Dobrića, Simanića, Davidovca koji su energetski i brzinski Formula 1 za Stratosa i društvo(svi sa jednogodišnjim ugovorima!!!).i hajde pošteno: faktor X u osvajanju ABA lige bio je Filip Čović, a naše lige taj X faktor je bio Davidovac!!! Nije bio nijedfan stranac, bez obzira na onu Beronovu završnu pobedničku partituru… I na kraju krajeva: sledeće godine kada toj našoj Legiji stranaca isteknu ugovori, a Dobric, Simana, Davidoavc nezadovoljni minutažom koju su imali požele da odu… Ostaćemo bez tima!!! Trebalo je samo zadržati Berona. dovesti Brauna, pojuriti brata Ročestija i nekog centra zdravog, punog snage i željnog dokazivanja i konačno dati prostor Dobriću da bude glavni domaći igrač(kompletniji je igrač od Gudure), a ne da nam na svaka dva meseca njegov menadžer preti da će preći u Partizan… I – imali bi sjajnu i BRZU ekipu za najveća dela… Ovo što se sad radi je kratkovido, ishitreno i verovatno poslovno-menadžerske „uvaljivačke“ kombinacije…

Reply
Voja S.Petrovic јул 4, 2019 at 08:29

Sve ispod 5000 sezonskih,je nasa bruka!!!

Reply

Leave a Comment