Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеТрансфериФудбал

Кањас: „Поносан сам што сам први Шпанац у Звезди“

Хосе Алберто Кањас данас је званично промовисан у медија центру стадиона „Рајко Митић“.

Шпански везни фудбалер је са нашим клубом потписао уговор до 2021. године, а јавност је са његовим фудбалским вештинама упознао Митар Мркела, спортски директор Црвене звезде.

Кањас је искусан играч, са великим бројем утакмица у веома квалитетним лигама. Ради се о дефанзивном везном фудбалеру који одлично чита игру и зна да започне напад из фазе одбране. Управо ово је профил играча какав нам је био потребан – рекао је Мркела.

Треће појачање Црвене звезде у летњем прелазном року уједно је и први Шпанац у историји клуба.

Знам да сам први Шпанац у Црвеној звезди. Поносан сам због тога и надам се да нећу бити и последњи. Надам се да ћу допринети додатној популаризацији клуба на Пиринејском полуострву. Драго ми је да сам постао део Црвене звезде. Имао сам сјајан дочек, тренер и саиграчи су ме феноменално прихватили у Аустрији. Желим да се кроз тренинг и утакмице што брже адаптирам и да заједно остваримо што више успеха – рекао је Кањас и осврнуо се на значење броја 87 који ће носити на дресу:

Изабрао сам број по годни које сам рођен. Доносио ми је срећу у претходним сезонама па се надам да ће тако бити и у црвено-белим редовима.

После позива нашег клуба искусни фудбалски архитекта није имао диламу по питању наредног корака у каријери.

Имао сам и друге понуде, али кад се јавила Звезда знао сам шта ми је чинити. Ово је клуб са богатом историјом и највишим амбицијама па нисам имао било какву дилему приликом доношења одлуке. ПАОК ми је понудио продужетак уговора, али понуда није задовољила моје апетите. Сматрам да је прави корак била одлука да се из Солуна преселим у Београд. Звезда има сјајан тим, јасан циљ и верујем да имамо квалитет да се пласирамо у Лигу шампиона. Имао сам срећу да до сад играм у квалитетним лигама попут шпанске и енглеске, али је сваки нови изазов и ново искуство. Надам се да ћу досадашње лекције искористити у српском фудбалу. Искрено, кад је Суперлига у питању знам само за успехе Црвене звезде и драж коју носи вечити дерби, надам се да ћу помоћи клубу да победи у сва три предстојећа дербија.

Кањас је у дресу претходног клуба, један део стажа био саиграч са Пријовићем, а репрезентативни нападач имао је утицаја и на одлуку Шпанца да дође у Црвену звезду.

Са Пријовићем сам редовно на вези, чули смо се још учесталије последњих неколико дана. Разговори са њим допринели су мојој одлуци да потпишем за Звезду. Пожелео ми је срећу и рекао да ми је на располагању уколико ми било шта затреба током боравка у Србији. Надам се да ће бити гост на некој од утакмица Црвене звезде – изјавио је Кањас.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment