Iako još uvek nismo blizu početka sezone, što se tiče hokeja na ledu, postoje određene naznake i indicije šta Zvezdine selekcije očekuje u narednoj sezoni. Želja našeg portala je da vam pokušamo predstaviti apsolutno sve što se tiče svih Zvezdinih selekcija (od najmlađih do veterana), ali neke stvari još uvek ne znamo, tačnije, klub se još nije zvanično oglasio o planovima. Ipak, nadamo se da će se u nekom skorijem roku i to desiti, te da ćete imati potpun uvid koja sve takmičenja će igrati naši hokejaši.

Ipak, kao što to i rekosmo, neke stvari se već znaju, a u ovom našem tekstu moraćemo se opet dotaći nekih stvari koje je Savez objavio na svom portalu. Ali da krenemo redom.

Što se tiče najmlađih selekcija (U8 i U10) one će kao i prethodnih sezona igrati ERSTE Ligu budućih šampiona, kao i turnire u zemlji i okruženju.

Selekcije U12, 14 i 16 bi trebalo da igraju državno prvenstvo Srbije i kako sada stvari stoje, ove selekcije neće igrati internacionalna takmičenja. Naravno, tu bi u sezoni trebalo da budu i neki turniri koje su ove selekcije do sada igrale.

Što se tiče selekcije U19 ona će ove sezone igrati IHL takmičenje, ali nažalost za ovu generaciju državno prvenstvo neće biti organizovano jer drugi klubovi nemaju dovoljno igrača tog uzrasta, pa će naši hokejaši biti uskraćeni da se bore za titulu prvaka države. Inače, protivnici naših U19 hokejaša, u IHL takmičenju, biće: Slavija juniori, Hidra Jesenice, SŽ Olimpija, Triglav, Maribor, Mladost i Bled.

Što se seniora Crvene zvezde tiče, oni će i ove sezone igrati IHL takmičenje, ali ovaj put će put do trona biti znatno teži jer se očekuje da ostale ekipe imaju mnogo jače sastave u odnosu na prethodnu sezonu. Ipak, ako se bude radilo planski i timski, kao u prethodnoj sezoni, očekujemo da će naša seniorska ekipa i u narednoj sezoni ostvariti značajne uspehe i obradovati nas trofejima. Protivnici Zvezde u ovom takmičenju, za sezonu 2019/20 biće: Triglav, Medveščak, Slavija junior, True Celje, Mladost, Vojvodina i Hidra Jesenice.

Drugo takmičenje u kome će učestvovati naši seniori je Kontinental Kup. Prethodne sezone Zvezdini hokejaši zabeležili su istorijsku pobedu nad Jesenicama, a ove sezone protivnici u prvom kolu će biti ekipe iz Turske, Bugarske i sa Islanda.

I za kraj o seniorima ostavili smo domaće prvenstvo. Evo, mogli ste odmah da uočite da ga nismo nazvali fantomskim kao u nekoliko prethodnih pisanja. Ovaj put ćemo ga nazvati nikad regularnijim jer će u tom takmičenju, po svemu sudeći, učestvovati čak dve ekipe – Crvena zvezda i Vojvodina. Mislimo da će i IIHF biti oduševljen kada vidi sa kolikim entuzijazmom radi naš Savez, pa iz svog tog truda uspeva da organizuje nikad jače takmičenje. Verovatno će ove sezone i pehar biti kupljen na vreme, a nadamo se da će imati i pločicu sa imenom pobednika. Biće to pravi spektakl koji će privuči na stotine i hiljade ljudi u ledene hale.

Za kraj su nam ostali veterani. Nažalost, za njih nemamo još nikakve informacije, ali se nadamo da ćemo uskoro i o njima moći nešto da napišemo, iako smo pre skloni da poverujemo kako će se i ove sezone neki rezultati registrovati kao da su utakmice odigrane, čisto da se, kao i prošle sezone, zamažu oči IIHF-u i prikupe neki poenčići i da naš vrli i bajni predsednik, Marko Milovanović Čipsi, uz pomoć nekih nazovi medija, može da se hvali uspesima koje je postigao. Naravno, verovatno će onako iz kurtoazije da zaboravi da kaže koji je klub najviše tom uspehu pridoneo.

Za kraj da napomenemo da Savez, preko direktora takmičenja Bogdana Dabovića, već sada traži alibi za neke neuspešne situacije oko državnih takmičenja. Naime, očigledan je problem to što su se i seniori i U19 Crvene zvezde prijavili za IHL takmičenje, pa im taj njihov raspored smeta oko odigravanja utakmica nižih selekcija. Naravno, niko iz Saveza nije naglasio kako je problem nedostatak ledenih hala, kao ni to da niko od njih i ne pomišlja da započne nešto oko toga, pa da sve selekcije (svih klubova) imaju gde da igraju. Ipak su problem samo Zvezdine selekcije i njihovo ino takmičenje. Do duše, moramo biti iskreni i reći da je tu pomenuta (kao problem( i seniorska ekipa Vojvodine.

Pa, neka nam je srećna nadolazeća sezona.

(izvor/foto: czbgtv.com)

Komentari

avatar
  Subscribe  
Obavesti me o