Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеФудбал

„Вучице“ са пуно оптимизма крећу у нову сезону

Наше, црвено-беле „Вучице“ од данас су у тренажном процесу за сезону од које се много очекује. У Медија центру стадиона „Рајко Митић“ у присуству руководства ЖФК Црвена звезда, стручног штаба и малобројних представника „седме силе“ извршена је прозивка играчица, а треба нагласити да је прозивци присуствовао и председник ФК Црвена звезда Светозар Тоза Мијаиловић.

Као никада пре, када је у питању женски црвено-бели фудбалски колектив у Медија центру нашег стадиона је владало оптимистично расположење, а свим присутнима прво се обратио први човек ЖФК Црвена звезда Света Мирковић:

Славиша Чула, Александар Петровић, Раденко Стевовић, Светозар Мијаиловић и Света Мирковић

– „Прво желим све присутне да поздравим и играчице и чланове руководства клуба и стручни штаб, а посебни поздрав упућујем председнику нашег фудбалског клуба и великом поштоваоцу женског фудбала Светозару Този Мијаиловићу. Налазимо се на новом почетку. Испред нас је сезона од које сви много очекујемо. У наредном периоду играчки кадар ће бити додатно појачан, тако да сви заједно имамо само један циљ, али и обавезу, а то је борба за шампионску титулу и дуплу круну. Клуб је обезбеђен по свим нивоима. Још једном морам да се захвалим председнику Този Мијаиловићи који је увек био уз ЖФК Црвена звезда, а и данас је са нама“.

Светозар Мијаиловић, који је данас био и у улози домаћина, али и госта, пожелео је нашим девојкама све најбоље у предстојећој сезони:

– „Желео бих прво да поздравим све присутне, а посебно девојке које носе црвено-бели дрес. Превасходно вама желим пуно здравља и добар рад и да из свега тога настану добри резултати на нивоу реномеа клуба чији дрес носите. Желим да и наш женски клуб буде на нивоу мушког јер сви ми смо једна породица, а Звездаши увек морају тежити највећим дометима. Жеља је свакако титула и учешће у Европи. ФК Црвена звезда ће помоћи нашем женском колективу. Услови у којима и ви тренирате и играте мечеве су на врхунском нивоу и на вама је да обрадујете звездашку јавност. Још једном желим пуно успеха и управи и тренерима и свим играчицама.“

Након двојице председника, реч је узео и први тренер клуба Александар Петровић:

– „Тешко је било шта рећи након излагања двојице председника, а након њих и не треба много причати. Морам само да се обратим девојкама и да их подсетим да све оно о чему сам им причао на крају претходног првенства, полако се остварује. Очекујемо додатна појачања, а на нама, на терену је да радимо, а све остало ће доћи само по себи.“

Након речи тренера Петровића, наше играчице су отишле на прва овосезонска тестирања, а у Медија центру је остала да влада позитивна енергија каква дуго није владала у и око женског фудбалског колектива.

Старт женске Супер лиге Србије за сезону 2019/20 планиран је за 17. или 18. август, а према информацијама из Фудбалског савеза Србије распоред првенства биће познат 25. јула када ће у кући фудбала бити извршено жребање.

Данашњој прозивци на стадиону „Рајко Митић“ присуствовале су Јована Аранђеловић, Теодора Буркерт, Катарина Ђорђевић, Тијана Ђорђевић, Марија Ђуровић, Анђела Крстић, Санда Малешевић, Николина Миловић, Јована Петровић, Јелена Раичевић, Александра Савановић, Сара Савановић, Јована Стојановић, Теодора Стојковић, Мирела Тенков и Сара Цетиња. Стручни штаб као и претходне сезоне чине шеф стручног штаба Александар Петровић, помоћни тренер Славиша Чула, тренер голмана Драган Бабић и Владимир Симић.

Повезане вести

Leave a Comment