Moja Crvena Zvezda
БлоговиВладимир

Tako to rade komšije

Kleverson Kordoba Kleo

Nekolicina nas koji uređujemo ovaj sajt, tu smo samo iz jednog razloga. To je ljubav prema Crvenoj zvezdi i želja da svi koji tu ljubav dele imeju mogućnost da na jednom mestu saznaju sve ono što se dešava u crveno-beloj porodici. Samim tim funkcionisanja drugih klubova nas ne interesuju, ali SD Crvena zvezda, kao deo sporta u Srbiji i slobodno se može reći predvodnik srpskog sporta, mora sagledavati i stvari koje se tiču domaćeg sporta uopšte. Crvena zvezda je prethodnih godina na meti svih. Gotovo da nema dana, a da neki štamapni ili elektronski medii ne pokušavaju da bace ljagu na svetinju srpskog sporta. Sa druge strane „prljav veš“ drugih se namerno skriva od javnosti. Zato smo mi tu da „ispravimo krivu Drinu“.

Sledeći tekst, odnosi se na način funkcionisanja našeg „savršenog“ večitog rivala, a sa druge strane može se delom svrstati i u rubriku „Zvezdaši širom sveta“. Informacije koje ćete pročitati pojavile su se na jednom od najposećenijih sportskih foruma naših navijača, a potiču od jednog od menadžera koji posluje sa nekim fudbalerima komšijskog FK.

Glavni junaci ove priče su nekadašnji golgeter našeg kluba Kleverson Kordoba Kleo i  naturalizovani Portugalac Almami Moreira.

Kleo je za komšijski klub odigrao verovatno neponovljivu polusezonu. Iz tog razloga imao je ideju da svoj uspeh i unovči, a rukovodstvo komšija nije imalo ništa protiv ukoliko stigne, kako bi se reklo, ponuda koja se ne odbija. I ona je stigla iz Kine. Pregovori su bili faktički gotovi, i onda je došlo do obrta. Kleo je umesto za Kinu, odleteo sa komšijama na pripreme u Tursku. Zašto? Prema informacijama vrednost transfera bila je 4 miliona Evra. Od te sume 80% (3,2 mil.) trebalo je da ide Partizanu, a 20% (800.000) Kleu. Postignut je i dogovor da se Kleo odrekne još 100.000 evropskih novčanica koje bi pripale crno-belima. Nešto kasnije, rukovodstvo kluba je umesto dogovorenih 100.000 tražilo od Klea celih pola miliona Evra. Nakon premišljanja Kleo je pristao jer bi ipak u Kini godišnje zarađivao 1,5 miliona Evra. Kineska delagacija dolazi u Beograd na finalizaciju pregovora, a predsednik FK Partizan poziva Klea i već dogovorenu sumu koju bi Brazilac trebao da prepusti crno-belima podiže na 800.000 Evra. Kleo tu ucenu odbija i posao propada. Postavlja se i pitanje kome bi tražena suma koje bi se Kleo odrekao išla?

Situacija sa, već sada odbeglim Almami Moreirom je nešto drugačija, a opet vrlo slična. Moreira ima izuzetno visok ugovor sa Partizanom, ali i veliku želju da promeni sredinu. Iz tog razloga obe strane su se dogovorile da ukoliko neko Moreiri ponudi istu ili veću platu on može bez obeštećenja da napusti klub. Opet se javljaju Kinezi i nude Portugalcu fantastične uslove. Rukovodstvo Partizana se ponovo naknadno uključuje u celu priču zahtevajući od fudbalera da se odrekne dela kolača. Moreira to odbija, kako nezvanično saznajemo dolazi do žestoke svađe između Moa sa jedne i Đurića i Nađa sa druge strane, i epilog je poznat. Fudbaler napušta pripreme.

Da li će neko imati hrabrosti od naših dragih sportskih novinara da obelodani ovu priču ostaje da se vidi. Ali kako sada stoje stvari komšijske pripreme u Turskoj će biti veoma vruće.

Повезане вести

53 comments

Leave a Comment