Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Звезда од Судуве до Судуве

Црвена звезда ће у уторак од 20:45 часова други пут у мање од годину дана угостити Судуву у оквиру квалификација за Лигу шампиона.

Наш тим, покушаће да у реваншу првог кола квалификација за најквалитетније европско клупско такмичење савлада шампиона Литваније и тако га другу сезону узастопно елиминише из квалификација.

Претходног лета изабраници Владана Милојевића су на другом интернационалном степенику елиминисали Судуву и наговестили историјски успех, односно дуго прижељкивани пласман у групну фазу Лиге шампиона.

Први меч другог кола квалификација донео је победу Црвене звезде над Судувом резултатом 3:0, а између два гостовања литванског шампиона прошло је 357 дана током којих је наш клуб, оверио пласман у треће коло квалификација победом у Мариамполу (2:0), али и остварио бројне друге успехе .

Пали су потом и Спартак из Трнаве и Ред бул Салцбург чиме је Звезда први пут од силаска са европског трона стигла до групне фазе Лиге шампиона. Наш клуб се није зауставио на том историјском резултату, па је уследио први бод у групној фази освојен на премијери против Наполија ремијем без погодака. Нису дуго звездаши чекали ни прву победу у групној фази, а обезбедио им је Милан Павков са два феноменална поготка против Ливерпула.

Паралелно са успесима на интернационалној сцени Звезда је низала успехе и у домаћем такмичењу где је оборила сопствени рекорд по броју узастопних утакмица без пораза у домаћем првенству.

Пораз од Чукаричког којим је прекинут низ од 57 утакмица испиоставио се и као једини дуел из којег је наш тим изашао празних шака па су црвено-бели одбранили државну круну успевши да свих 37 кола Супер лиге буду на челу табеле.

Кад се подвуче црта, тим Владана Милојевића је између два гостовања Судуве у Београду одиграо 54 утакмице на три фронта и остварио 39 победа, девет ремија и шест пораза уз гол разлику 128:45. Такође, успео је да одбрани титулу и са још неколико успеха обогати клупску историју.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment