Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Вече када је „Север“ утихнуо

Фудбалери Црвене звезде успешно су стартовали у овосезонским квалификацијама за Лигу шампиона. У двомечу са литванском Судувом црвено-бели су (не)очекивано тешко изборили пласман у наредну фазу такмичења где ће се сусрести са финским ХЈК Хелсинкијем. Ипак, ако се сагледају и претходне две сезоне у којима је наш клуб у европску одисеју повео тренер Владан Милојевић, увек су се наши фудбалери мучили на старту квалификација (Флоријана 3:0 и 3:3, Спартакс Јурмала 2:0 и 0:0), да би касније подизали форму и остваривали резултате за памћење.

Међутим, синоћни сусрет против шампиона Литваније остаће упамћен по још једном детаљу који сигурно деценијама није забележен на нашем највећем стадиону, барем када су европски сусрети у питању. Северна трибина је у једном моменту утихнула и најватренију подршку нашим фудбалерима препустила некон другом.

Наиме, сусрету између Црвене звезде и Судуве као специјални гости на источној трибини присуствовали су малишани, а велики Звездаши, из српског Книна и околине. Током читавог сусрета са пуно емоције они су бодрили свој клуб, а велику част доживели су када је Владимир Шавија дошао међу њих, север је заћутао, а командну навијачку палицу преузели су и неколико минута водили навијање целокупног стадиона. Овај потез изазвао је одушевљење целокупног стадиона, а малишани из наведених српских подручја сигурно ће доживљено на стадиону „Рајко Митић“ дуго памтити.

Како је све то изгледало можете погледати на следећем линку:
https://www.facebook.com/ZFKCrvenaZvezda/videos/2293657664034288/

Повезане вести

Leave a Comment