Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Милојевић: „Желим још бољу сезону“

Црвена звезда ће сутра од 20 часова кренути у поход на одбрану титуле, а гост на премијери нашег тима биће повратник у елиту Јавор.

Уочи сусрета са клубом на чијој је клупи започео тренерски стаж Владан Милојевић је најавио нови фудбалски празник у Љутице Богдана.

Желим бољу сезону од претходне. Да видимо леп фудбал, да буде што више навијача на трибинама и да сви уживају у такмичењу. Нисмо имали много времена за одмор и већ смо ушли у такмичарске дуеле, пре већине суперлигаша. Сви, а највише играчи се радују почетку првенства. Долази нам екипа која је оставилиа добар траг у Суперлиги у претходном периоду, упркос чињеници да се прошле сезоне такмичила у Првој лиги. Господин Лазовић ради се доста љубави свој посао и Јавор је увек био тврд орах. Очекује нас тешка и озбиљна утакмица и тако ћемо се и понашати. Спремићемо се максимално и са жељом да кренемо на најбољи начин – рекао је стратег Црвене звезде.

Поред две сјајне сезоне, Владан Милојевић не жели да прави паралеле са досадашњим достигнучима на клупи нашег тима.

Не можемо да поредимо прошлу и ову сезону. Фудбал је жива игра, долази до промена играчког кадра и система, свака сезона је другачија. Имали смо сјајну сезону иза нас. Заборављамо уичињено и спремамо се за изазове испред нас. На физичком и тактичком плану нисмо на нивоу који желимо. Просто је немогуће јер није исто играти пријатељске и званичне утакмице. У проверама немате притисак резултата који долази са почетком квалификација и првенства и потребно је време да би се све слегло. Волео бих да све што пре дође на одређени ниво, али нисам незадовољан тренутним током ствари.

Чињеница да већина клубова на наш стадион долази дефанзивно оријентисана није превише забринула Милојевића који верује да његови офанзивци имају кључ за сваку браву.

Противник има право да игра како жели. Ривал има свој план игре и видећемо колико ће на м њихов стил игре отежати. Пипремамо се за сваког противника адекватно. Није лако против дефанзивно оријентисаних ривала, али верујем да ћемо наћи кључ за браву. Видећемо за који ћемо се тим определити, али је потребно да стигнемо до такмичарске форме, а она се добија кроз утакмице. Сагледаћемо ситуацију до меча. Кањас је здравствено добро, као и Панков. Прегледи су потврдили да су се опоравили и сад је потребно само стрпљење. Са друге стране Томане је играч за дуже стазе, кад су нападачи у питању ту су и Боаћи, Павков и Крстовић.

Стратег нашег тима прокоментарисао је то што се, за разлику од претходних сезона, у такмичењу пред нама бодови се нећеделити после 30. кола.

Тренеру било ког другог клуба одговарао је претходни систем, али ако сте тренер лидера, одузимање бодова је лоше. Свиђа ми се што остаје плеј-оф и 37 утакмица. Сматрам да је 30 утакмица мало. Са друге стране, због календара немогуће је имати још неко такмичење, а младим играчима су потребне утакмице. Да видимо како ће да буде ове сезоне па да онда причамо да ли је то то. Свакако да стојим иза тога да је лидер био највећи губитник у претходном систему.

За крај, Милојевић је прокоментарисао и чињеницу да ће Звезда већ у среду одиграти ови у низу званичних сусрета Гост на стадиону „Рајко Митић“ у оквиру другог кола квалификација за Лигу шампиона биће Хелсинки.

– Тим наших аналитичара је прионуо на посао, али ћемо се за Хелсинки припремати од недеље. До тад мислимо само о следећем ривалу.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Veteran Sever јул 19, 2019 at 19:51

Jel i protiv uvek neugodnog Javora formacija 6-3-1…? A pri kraju utakmice da bi se sačuvao rezultat 6-4-0…

Reply

Leave a Comment