Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Звезда у понедељак учествује у два жреба

Фудбалери Црвене звезде у среду 24. јула играју први меч 2. кола квалификација за Лигу шампиона против финског ХКЈ Хелсинкија. Међутим, пре тога, веч у понедељак 22. јула црвено-бели ће сазнати противника у наставку овосезонске европске одисеје.

Интересантно је да ће се наш клуб наћи у два жреба, а где ће наставити такмичење зависи од постигнутог резултата у двомечу са шампионом Финске.

Уколико наши фудбалери елиминишу екипу из Хелсинкија, чему се сви надамо, у трећем колу квалификација за елитно такмичење имаће изузетно тежак задатак пошто су потенцијални ривали Ајакс, Динамо Загреб (уколико савлада Сабурталу из Тбилисија), Копенхаген (уколико савлада велшки ТНС), Селтик (уколико савлада естонски Номе Каљу), АПОЕЛ (уколико савлада Сутјеску из Никшића) и БАТЕ Борисов (уколико савлада норвешки Розенбогр). Јасно је да је екипа из Амстердама апсолутно за избегавање у овој фази такмичења, док је опште мишљење да се са свим осталим екипама може равноправно играти. Сигурно би било интересантно видети дуел против загребачког Динама, али се многи надају избегавању и екипе са Максимира не због претераног квалитета „загребачких модрих“, већ због ван спортских ствари које би пратиле овај дуел.

У сучају да пулени тренера Владана Милојевића не успеју да елиминишу екипу из Хелсинкија, европско такмичење у сезони 2019/20 наставиће у Лиги Европе. Ту би се у борби за групну фазу овог такмичења нашли у тзв. „стази шампиона“, а ривали у евентуалном 3. колу квалификација били би победници следећих дуела:
Тре Пене – Судува
Пјаст – Рига
Арарат – Линколн
Валур – Лудогорец
Торшавн – Линфилд

Жреб ће бити одржан у понедељак 22. јула са почетком од 12 часова.

Повезане вести

Leave a Comment