Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Борјан 50 утакмица без примљеног гола

Фудбалери Црвене звезде успешно су стартовали у Суперлиги Србије победом над Јавором 2:0. Чувар мреже црвено-белих Милан Борјан забележио је још 90 минута без примљеног гола, што је укупно његов 50. меч без примљеног гола.

Борјан је у црвено-белом дресу одиграо 95 такмичарских утакмица, што значи да је на више од пола мечевао сачувао мрежу.

Изузетно леп податак, огромна част за мене. Знамо да су међу стативама црвено-белих стајала огромна фудбалска имена, а сада сам и ја на својеврстан начин ушао у историју нашег клуба. Много пута сам до сада рекао да бранити у Црвеној звезди има посебну тежину. Голман мора да буде концентрисан 90 минута, некада противници имају само по један шут на гол и тада ја правовремена реакција најважнија. Драго ми је што је иза мене 50 утакмица без примљеног гола, а уверен сам да ће их бити још више у будућности. Није то само моја заслуга, већ целе екипе. Играмо одлично као тим, компактно и, како често истичемо, нападамо и бранимо се сви као један – рекао је Борјан.

Чувар мреже црвено-белих осврнуо се на сусрет са Јавором.

Радује ме што из утакмице у утакмицу изгледамо све боље. Видим да су још увек тешке ноге неким играчима, али полако улазимо у ритам и напредујемо из меча у меч. Играли смо у нешто измењеној формацији, са тројицом играча позади. То су нови захтеви шефа, уигравали смо се. Покушали смо нешто ново, показало се добро. Имали смо доста шанси, а уверен сам да ћемо већ у наредној утакмици искористити прилике које нисмо у првим утакмицама.

На мечу са Јавором деби за Црвену звезду уписао је Жандер, а наш голман се осврнуо на његову партију.

– Брз је, има добар центаршут. Прва утакмица му је, треба још да се навикне на екипу, али очекујем да ће изузетно брзо да се прилагоди. Ради се о изузетном играчу, тако да има нашу подршку од свих нас у свлачионици, само треба да пружа што боље партије и биће све како треба. Причам са њим на шпанском и помажем му највише што могу.

Наредни ривал Звезде у квалификацијама за Лигу шампиона биће екипа Хелсинкија.

Свака утакмица која се игра у Европи је тешка. Били смо максимално фокусирани на сусрет са Јавором, желели смо да кренемо првенство на најбољи начин, а данас смо се окренули припреми сусрета са Хелсинкијем. Лично их нисам гледао много, видео сам само гол који су постигли у њиховом шампионату. Наш стручни штаб детаљно анализира сваког противника, тако да нам то много значи. Даћемо све од себе да победимо на домаћем терену и да одемо мирне главе на гостовање – рекао је Борјан и закључио:

– Увежбавамо све што тренер тражи од нас, против сваке екипе се игра другачије, а ми смо спремни да се прилагодимо. Звезда није много мењала тим и то је велика снага црвено-белих. Иста екипа је ту, неколико играча се променило, наше велико срце се види на терену. Имамо одличну атмосферу у екипи, само треба да наставимо овако.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment