Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноДруги пишуЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Звезда најбољи српски клуб на УЕФА листи

Црвена звезда је поново најбоље пласирани српски клуб на УЕФА ранг листи. Наш тим, елиминацијом Судуве у првом колу квалификација за Лигу шампиона наставио је низ сјајних резултата из претходне сезоне па тренутно заузима 73. место на листи клубова Европске фудбалске уније.

Са почетком актуелне сезоне обрисани су резултати из сезоне 2014/15, а како је то једина сезона у којој наш клуб није учествовао на интернационалној позорници, сваки корак у овогодишњем такмичењу уједно је искорак по питању коефицијента.

Црвена звезда тренутно има коефицијент 18.750 па се налази испред Спартака из Москве, Аталанте, Хетафеа, Еспањола и бројних других клубова.

Подсетимо, наш клуб је значајан искорак на европској сцени остварио у премијерној сезони Владана Милојевића на Звездиној клупи кад је изборио пролеће у Европи и коефицијент 8.000, и наредна сезона донела је запажен успех, и нови напредак клупског коефицијента за 7.000.

Иако је у претходној сезони коефицијент нашег тима нешто мањи од оствареног у сезони 2017/18, значај тих бодова је можда и већи јер су освојени у Лиги шампиона. Црвена звезда је у сезони 2018/19 играла против најбољих клубова Европе, а позицију у европском друштву успела је да значајно поправи између осталог и победом над Ливерпулом, касније освајачем Лиге шампиона.

Надамо се да ће црвено-бели против Хелсинкија наставити сигурним кораком ка европској елити, али без обзира на исход двомеча са прваком Финске Црвена звезда се свакако неће задржати на актуелном коефицијенту јер се европски пут наставља и за победнике и поражене у квалификацијама за Лигу шампиона.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment