Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеФудбал

„Вучице“ успешне у првој провери

Фудбалерке Црвене звезде одиграле су прву контролну утакмицу у оквиру припрема за предстојећи шампионат. На помоћном терену стадиона „Рајко Митић“ иза јужне трибине гостовала је екипа вршачког Баната која је у Београд допутовала у комбинован саставу, а чинили су је осам девојака и седам момака. И поред таквог састава гостију, „Вучице“ су биле супериорне у сваком сегменту фудбалске игре.

ЖФК Црвена звезда : Банат Вршац 3:1 (3:0)

Од самог старта сусрета девојке у црвено-белим дресовима загосподариле су тереном. Било је видљиво да су супериорне како у физичком, тако и у техничко-тактичком смислу иако је иза њих десетак дана жестоког рада на тренинзима. Од првог судијског звиждука, а сусрет је водио тренер у стручном штабу нашег клуба Владимир Симић, гостујућа екипа је била принуђена да се усресреди на одбрану свог гола. Већ у 5. минуту сусрета наше девојке су комбиновале на двадесетак метара од гостујућег гола, уследио је правовремени пас на лево крило, Јована Стојановић је благовремено утрчала у празан простор и разантним ударцем по земљи матирала противничког голмана – 1:0.

Јована Стојановић – први погодак у новој сезони

Само четири минута касније виђена је брза размена пасова нашег везног реда. Капитен Катарина Ђорђевић, Санда Малешевић и Александра Савановић су просто „сакриле лопту“, уследио је пас у срце шеснаестерца, а убојити стрелац црвено-белих „Вучица“ Мирела Тенков је лопту послала у мрежу – 2:0.
Мирела Тенков – стрелац другог поготка

Захваљујући изузетно тешком и спарном времену, али и евидентном недостатку свежине наших девојака, уследио је нешто мирнији ток меча. Црвено-беле су све време нападале, покушавале да стигну до новог поготка, али су ударци са дистанце или били непрецизни, или је одбрана гостију у последњем тренутку успевала да отклони опасност. Било је и тренутака када су наше играчице у жељи за атрактивнијим потезима и игром за „своју душу“, уместо да лопту сместе у мрежу вршачког клуба, покушавале асистенцијама да увеличају акције, али по обичају таква игра је доводила до прекомбиновања, јер ипак је једноставност у фудбалу најтежа, али и најефикаснија чињеница.

Са друге стране, гости из Вршца покушавали су не тако честим контранападима да угрозе наш гол, али током првог дела игре репрезентативна голманка Сара Цетиња углавном није имала прилике да искаже сав свој таленат.

У последњим тренуцима игре у првом пполувремену, увек максимално физички спремна и борбена Александра Савановић је ударцем са 17 метара и трећи пут сместила лопту у мрежу голманке Баната – 3:0.

Александра Савановић – ремек дело за 3:0

Током наставка игре, умор и тешке временске прилике утицале су на нешто слабији темпо игре. И даље су наше девојке константно биле у фази напада, али нити једна лопта више није нашла пут до мреже гостију. У 75. минуту сусрета екипа Баната је успела у намери да организује контранапад који је крунисан почасним поготком – 3:1.

Суштински, меч је оправдао своје одигравање. Црвено-беле даме су након низа тешких тренинга добиле прилику да се истрче и одиграју меч у којем је наш стручни штаб предвођен тренером Александром Петровићем имао прилику да сагледа тренутну форму играчког кадра, али и да уочи мане на којима треба радити у наставку припрема. Наше играчице од 25. до 28. јула очекује учешће на међународном турниру у организацији ЖФК Слога из Земуна на којем ће одмерити снаге са вишеструким и званичним шампионом Босне и Херцеговине екипом СФК 2000 Сарајево и најбољом словеначком екипом ЖНК Олимпија, а последњег дана турнира очекује их меч за пласман. У другој групи овог турнира поред домаће Слоге учешће ће узети најбоље екипе Хрватсек и Црне Горе, ЖНК Осијек и ЖФК Брезница из Пљеваља.

Морамо напоменути да су током сусрета са екипом Баната, по први пут у црвено-белом дресу наступиле и две нове играчице. У питању су Регина Моголола која долази из Јужноафричке Републике и која се показала као велико појачање у дефанзивној линији нашег тима, као и Николина Миловић која је дошла из Радника из Бијељине и која се такође показала као појачање, а красе је префињена техника и брзина.

Регина Моголола – новајлија из Јужноафричке Републике

Николина Миловић – новајлија из Радника из Бијељине

На првом контролном сусрету у новој сезони црвено-бели дрес су обукле Јована Аранђеловић, Теодора Буркерт, Катарина Ђорђевић, Санда Малешевић, Јована Миладиновић, Николина Миловић, Регина Моголола, Инес Обрадовић, Александра Савановић, Сара Савановић, Јована Стојановић, Мирела Тенков, Анастасија Трифуновић, Сара Цетиња и Ана Шћепановић. Због повреда меч су са трибина пратиле Тијана Ђорђевић и Анђела Крстић.
Повређене Тијана Ђорђевић и Анђела Крстић

– Фото извештај:
















Повезане вести

Leave a Comment