Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Александра Катанић у подгоричкој Будућности

Досадашњи капитен и плејмејкер ККЖ Црвена звезда Комбанк Александра Катанић каријеру наставља у екипи ЖКК Будућност Бемакс из Подгорице.

Александра је у Црвену звезду стигла 2012.године, и одмах дебитовала са 15 година, на отварању сезоне 2012/13, 6.октобра 2012. године у Старој Пазови. Затим је постала капитен, лидер, један од кључних играча нашег тима, и интегрални део великих успеха клуба у претходном периоду, током којих је „пришивена“ и трећа звездица изнад грба освајањем 30. титуле националног шампиона у клупској историји.

Са Црвеном звездом је освојила све трофеје у млађим категоријама, и окитила се ореолом шампиона у кадетском и јуниорском узрасту. Одрастала је заједно са новим Звездиним успоном и буђењем гиганта.

Александра је писала историју клуба и као капитен подигла шест трофеја, по три пехара националног шампиона и освајача Купа Србије, две „дупле круне“, два пута предводила тим до Ф4 регионалне ВАБА лиге, и у сезони 2013/14 била део тима који је играо финале Јадранске лиге.

Понела је МВП признање финала Купа Милана Цие Васојевића 2017. године у Новом Саду, а три године се налазила у идеалној петорци Женске кошаркашке лиге Србије.

Подигла је 40. трофеј у историји клуба након 12 година периода без славља, у финалу Купа Милана Циге Васојевића у Врбасу, затим и након тринаест година чекања, 12.априла 2017.године титулу шампиона Србије. 26.априла 2018.године у Хали спортова на Новом Београду која носи име по легендарном Ранку Жеравици, Црвена звезда је у финалној серији првенства Србије савладала са 3:1 КЖК Партизан 1953 и на тај начин „пришила“ трећу звездицу изнад грба. ККЖ Црвена звезда је први клуб из црвено-беле породице који је стигао до таквог достигнућа.

Осим по трофејима, Александра ће бити упамћена и по свом понашању ван терена, као прави капитен.

Током свог боравка у Црвеној звезди за коју је одиграла 198 утакмица и постигла 2025 поена, Александра је прошла све млађе репрезентативне селекције и дебитовала за сениорску селекцију националног тима Србије, на чијем је ширем списку.

– „Звезда је мој сан, од детињства, и имала сам срећу да ми ce снови остваре. Провела сам 7 незаборавних година, уз заједничко одрастање и сазревање, као права породица и то ће заувек остати. Од кадетских до сениорских дана освајали смо све трофеје, изузев једног који је остао неостварена жеља – ВАБА лига. Надам се да ће Звезда ускоро освојити и тај трофеј, што желим од срца…“

ККЖ Црвена звезда Комбанк жели пуно среће Александри Катанић у новом клубу, а врата њеног клуба, врата Црвене звезде су заувек широм отворена за свог капитена.

Срећно, Като!

(извор/фото: ККЖ Црвена звезда Комбанк)

Повезане вести

Leave a Comment