Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Милојевић: Очекујем квалитетан дерби кола (видео)

Наши фудбалери ће сутра од 20 часова угостити Раднички из Ниша у оквиру другог кола Суперлиге. Пред дуел са вицешампионом Србије Владан Милојевић је најавио фудбалски празник на стадиону „Рајко Митић“ сутра.

Играмо дерби, против екипе која је била фантастична претходне сезоне. Имали су континутитет, ипак, попут многих клубова из Србије имају проблем да их је напустио велики број квалитетних играча. Дошао им је нови тренер, стратег којег веома ценим, али господин Крунић није могао да примени све замисли у кратком периоду. Пратили смо утакмице Радничког у Европи и навијали за њих, али су због неуиграности испали од Флоре. Победа у првом колу наговештава да хватају замајац и да ће се после испадања из Европе фокусирати на првенство. Ми не мењамо нашу перцепцију и филозофију и спремамо се максимално фокусирани на нови изазов – рекао је шеф стручног штаба Црвене звезде.

После данашњег тренинга Милојевић и његови сарадници ће имати јаснији увид у расположиве снаге, али је извесно да ће наш тим наредних месеци бити ослабљен због побреде Бранка Јовичића.

Са жаљењем морам да кажем да ћемо изгубити Бранка на дужи период, а све то мора да ојача нас и њега. Морамо да надоместимо његов изаостанак, а надам се да ће се он вратити брже него што се предвиђа и то још јачи. Не волим када повреде спутају играче, али живорт је такав. Немамо много времена, морамо да дамо минутажу и фудбалерима који нису потпуно спремни. Велики су напори и потребан нам је сваки играч. Прелазни рок је у току и све је могуће, али сигурно нећемо доводити само да бисмо ангажовали новајлије. Отварају се опције на појединим позицијама. Можда Јовичићеву улогу добије неко од играча коме није примарна, али видећемо каква ће бити ситуација – изјавио је Милојевић и додао:

Такмичарска форма се добија кроз такмичарске утакмице. Имамо искуство са густим распоредом и великим бројем значајних утакмица. У позицији смо као земља да играмо од првих квалификационих утакмица. Само две недеље одмора је мало за играче који имају толико искушења. Играчи трпе велике напоре, али ћемо пробати да разигравамо фудбалере. Морамо да бацимо у ватру и ровите играче јер немамо други начин да достигну форму. Сматрам да не може ни један тренинг да замени утакмицу. Летња појачања су доведена јер имају квалитет. Жандер се већ представио публици, Кањас има искуство из Примере и ПАОК-а, одличан је играч, ту је Томане, остварио је много у португалском фудбалу, Крстовић је веома талентован… Тражим од звездашке јавности мало стрпљења јер долазе из повреда и можда се неће из прве показати у најбољем светлу. Панков је фит, у конкуренцији је, Дегенек је спреман, Кањас такође. Видећемо који ће састав бити сутра.

Покретачкиу снагу ривала између осталог ће представљати и двојац фудбалера Звезде на позајмици Ерик Јирка и Дејан Мелег.

– Мелег и Јирка су веома квалитетни играчи. Мелег ће добијати на самопоуздању из утакмице у утакмицу, а Јирка је један од играча који би конкурисао за састав код нас, али је због броја странаца била боља опција да оде на позајмицу. Срећан је у Нишу. Колико ће они помоћи Радничком толико ће и Раднички помоћи њима.

На крају је стратег нашег клуба изнео очекивања од актуелног шампиона.

Очекујем занимљиво првенство, али је најбоље сачекати крај прелазног рока. Прегршт је квалитетних играча који траже инострани ангажман, а и екипе због буџета вагају опције. Видећемо првог дана по завршетку прелазног рока. Мислим да ће ТСЦ бити пријатно изненађење српског фудбала, а верујем да ће добром фудбалу допринети и бољи терени. Поздрављам потез ФСС-а да помогне у сређивању терена што ће допринети бржем и бољем фудбалу – рекао је Милојевић.

Повезане вести

1 comment

закон јул 26, 2019 at 17:21

изузев дегенека све је танко.има ли шансе да опет дође крстичић мин до 12 ..изгледа да руководство нема никаквог плана у прелазном року.одразиће се и на првенство.реалбно мале су бнам шансе фада прођемо копенхаген.мораћемо играти затворено

Reply

Leave a Comment