Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноИнтервјуиНајновијеФудбал

Дегенек : Спреман сам да помогнем екипи

Први меч по поравтку у црвено-беле редове у сусрету са Радничким одиграо је штопер Милош Дегенек.

 

Повратник у тим Владана Милојевића није крио задовољство што је тако брзо добио прилику да заигра.

– Никад у животу нисам био неспреман, хвала Богу. Вратио сам се да бих играо и да бих помогао екипи. Сви знају шта сам урадио у полусезони коју сам провео у Звезди, али не живи се од прошлости, већ за будућност. Дошао сам овде како бих помогао свом клубу, али и да бих напредовао и као играч и као човек, уз помоћ саиграча, шефа и целог стручног штаба– рекао је Дегенек.

Добри резултати на старту сезоне храбре екипу.

– Битно је да смо победили, и сада против Радничког и против Хелсинкија на Маракани, са два гола разлике. Нисмо примили гол на те две утакмице, што је изузетно важно за самопоуздање сваког играча. Драго ми је што сам већ сада одиграо свих 90 минута. Уверен сам да имамо још простора за напредак, из дана у дан верујем да ћемо бити бољи. Сада је најбитније да имамо утакмице и прилику да се додатно уигравамо.

Утакмицу са Радничким Дегенек је започео на позицији десног бека.

– Играли смо мало другачији систем него до сада, требаће нам свима времена да се навикнемо. Бек није моја природна позиција, више сам штопер, али видећемо у каквом систему ћемо играти у наставку. Кроз тренинге ћемо се свакако додатно уиграти. Небитно ми је да ли играм као штопер, бек или задњи везни, битно ми је да играм. Офанзивније и модерније је када играмо са тројицом у последњој линији. Лично ми је најважније да сви будемо здрави и да испунимо на терену оно што шеф тражи од нас.
У уторак ће фудбалери Црвене звезде кренути пут Хелсинкија, где их дан касније очекује реванш меч другог кола квалификација за Лигу шампиона.

– Видећемо како ћемо се снаћи на вештачкој трави у Хелсинкију. Имамо предност од два гола, али знамо да је то опасан резултат. Морамо да играмо чврсто, паметно и да што раније дамо гол, како бисмо избегли неизвесност – поручио је Дегенек.

Повезане вести

Leave a Comment