Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Звезда се воли на свим меридијанима

ЖФК Црвена звезда је угостила фамилију Додош, која је пореклом из Републике Српске Крајине, а која се, како они кажу, готово 3 деценије налази на „привременом раду“ у Швајцарској, у којој је и рођено троје њихове деце, али са својом матичном државом никада нису и неће прекинути контакте, већ напротив свакодневно сви скупа сањају о дану када ће се у њу вратити и наставити свој живот.

Након обиласка Звездиног музеја у храму српског, европског и светског фудбала, захваљујући љубазности директора и кустоса Звездиног музеја, господина Пеђе Тркуље, наши гости су уживали слушајући историјски час, сажет од најважнијих и најлепших тренутака Звездине историје. Готово отворених уста и са нескривеним задовољством, слушали су и упијали сваку Пеђину изговорену реч, са осећањем немерљивог поноса и огромне среће.

Породица Додош у просторијама ЖФК Црвена звезда

Након обиласка музеја малишани су из „Ред Стар Шоп-а“ и бутика „Делије“ у Швајцарску понели драгоцене успомене, које ће их свакодневно подсећати на један од најлепших дана у њиховим животима, а пресрећни родитељи свакако ће и наредне године приликом посете отаџбини имати једну дестинацију више.
Породица Додош са фудбалерком Црвене звезде Јованом Стојановић и тренером Славишом Чулом

Када су сви помислили да је то све и да се дружењу ближи крај, уследило је оно највеће и судећи по реакцијама и најлепше изненађење. Захваљујући тренеру Звездине Омладинске школе Милошу Ђолету Ђорђевићу, најмлађи члан фамилије, четрнаестогодишњи Душан, који иначе игра фудбал у швајцарском Грасхоперсу имао је ту част, да на теренима Звездине Маракане одради један тренинг, управо у спортској опреми вољеног клуба.

Душан је до те мере био срећан, да је истога тренутка пожелео да остане у Србији, чак и по цену да како он каже „и не једе и не пије и не спава, већ само да тренира у Звезди“.

„Душане, врата Црвене Звезде за тебе и свако детее налик теби увек ће бити отворена, а ти настави свакодневно да марљиво учиш, вредно тренираш и сањаш најлепше снове, да би једнога дана вођен својим срцем и исконском жељом заиста и заиграо на централном терену Маракане и ношен снагом песме милионске армије Звездиних Делија одвео поново нашу Звезду међу Звезде…!“


Повезане вести

Leave a Comment