Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеФудбал

Гости из пријатељског Либана у посети Црвеној звезди

Претходног викенда на београдској Ади Циганлији одржан је међународни турнир у футсалу за даме „БЕСТ 2019“. ЖФК Црвена звезда је била домаћин националној селекцији Либана, селекцији која је у Београд допутовала предвођена челним људима фудбалског савеза ове нама традиционално пријатељске земље.

Репрезентација Либана током турнира на Ади Циганлији

Поред учешћа на турниру гости из Либана су имали прилику и да посете стадион „Рајко Митић“ где су из ложе посматрали првенствени сусрет између наше Црвене звезде и нишког Радничког који је наш клуб решио у своју корист резултатом 2:0, а такође је комплетна делегација посетила и музеј нашег фудбалског клуба и том приликом је кустос музеја Предраг Тркуља представио уваженим гостима богату историју црвено-белог фудбалког колектива. Евидентно је било да су гости задивљени историјатом клуба, а посебну пажњу у трофејној сали на „Маракани“ привукли су им трофеји намењени победнику Купа европских шампиона, данашње Лиге шампиона, као и трофеј који су црвено-бели освојили у Токију децембра 1991. године. Том приликом руководство Фудбалског савеза Либана (ЛФА) објаснило је својим домаћинима да нема љубитеља спорта у овој далекој земљи који не зна за Црвену звезду и успехе које је наш клуб постигао и изразили су наду да ће у наредном периоду имати прилике да узврате домаћинство у Бејруту.

Делегација Либана током сусрета Црвена звезда – Раднички Ниш


Делегација Либана у музеју ФК Црвена звезда са кустосом Предрагом Тркуљом

Истовремено постигнут је договор да већ наредног лета одређене национане селекције Либана дођу у Београд и тренирају заједно са нашим клубом, јер жеља свих је да и фудбал у овој западноазијској земљи крене крупним корацима унапред.


Награде играчицама и руководству Либана доделио је селектор женске футсал репрезентације Дејан Мајес

Повезане вести

Leave a Comment