Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеФудбал

Грмљавина најавила нову сезону, а сада је познат и пут до трофеја

Била је недеља 28. јул. Време нешто пре 18 часова. Локација игралиште ФК Звездара, а на терен по јаком пљуску истрчавају играчице ЖФК Црвена звезда како би се загрејале пред предстојеће финале Међународног турнира пријатељства. Лагано загревање није ни започело, а небо изнад звездарске шуме запарале су муње, а удари громова ледили су крв у жилама. Храбро су наше девојке одолевале оркестрираним громовима са свих страна, решене да нову сезону започну трофејно, јер ако се по јутру дан познаје…

Громови су утихнули не уплашивши наше „Вучице“, али је зато монсунска киша лила као да жели да спере сав талог који обитава у српском женском фудбалу. Звездарско игралиште неспремно за толику количину воде више није било употребљиво, па је самим тим и финале овог турнира морало бити отказано, а када ће се, где и да ли уопште и играти остаје да видимо.

Само дан након неодиграног сусрета, Београд се пробудио окупан сунцем, а црвено-беле девојке предвођене стручним штабом отпутовале су у Владичин Хан, у Спортски центар „Куњак“ на седмодневне базичне припреме. И док „Вучице“ раде како на физичкој, тако и на техничко-тактичкој надоградњи, коначно је постао и познат распоред такмичења у Супер лиги Србије за жене. Нова такмичарска сезона почиње 17. или 18. августа, а црвено-беле у поход на прву шампионску титулу крећу из Новог Сада где ће на теренима Фудбалског центра „Вујадин Бошков“ укрстити копља са екипом Војводине. Већ у наредном, другом првенственом колу Црвена звезда ће одиграти велики дерби српског првенства против суботичког Спартака, а сусрет ће бити одигран на помоћном терену стадиона „Рајко Митић“ иза јужне трибине…

И у предстојећој сезони суперлигашки караван броји осам екипа. Претходне сезоне нико није напустио друштво најбољих, пошто је крушевачки Напредак пред почетак сезоне одустао од такмичења, а у новој сезони статус члана елитног ранга обезбедила је екипа ЖФК Земуна којој ће ово бити деби у српској Супер лиги. Као и до сада игра се двокружни систем – 14. првенствених кола, након чега четири најбоље екипе настављају такмичење у плеј-офу и боре се за шампионски пехар, док ће остале четири екипе кроз плеј-аут покушати да сачувају суперлигашки статус.

– Распоред ЖФК Црвена звезда у сезони 2019/20:
1. коло: Војводина – Црвена звезда
2. коло: Црвена звезда – Спартак
3. коло: Машинац Трејс ПЗП – Црвена звезда
4. коло: Црвена звезда – Раднички 1923 Крагујевац
5. коло: Пожаревац – Црвена звезда
6. коло: Слога Земун – Црвена звезда
7. коло: Црвена звезда – Земун
8. коло: Црвена звезда – Војводина
9. коло: Спартак – Црвена звезда
10. коло: Црвена звезда – Машинац Трејс ПЗП
11. коло: Раднички 1923 Крагујевац – Црвена звезда
12. коло: Црвена звезда – Пожаревац
13. коло: Црвена звезда – Слога Земун
14. коло: Земун – Црвена звезда

… и да се вратимо на громове изнад звездарског брда. Видећемо да ли ће у уводу сезоне ова грмљавина најавити и песму наредног лета на Топчидерском брду, јер сви добро знамо:

„Свуда грми около, наша песма поново,
све је готово, све је пијано,
наша Звезда прва поново…“

Повезане вести

Leave a Comment