Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Звезда тренирала у Хелсинкију

Првотимци Црвене звезде одрадили су тренинг на Телиа 5Г арени, стадиону Хелсинкија са којим ће сутра од 18 сати по српском времену одиграти реванш меч другог кола квалификација за Лигу шампиона.

Експедиција Црвене звезде допутовала је данас око 13 часова по локалном времену у главни град Финске. Облачно и прохладно време дочекало је наше првотимце, који су се након краћег одмора, упутили на Телиа 5Г арену, где су у време одржавања утакмице, 19 сати по локалном времену, одрадили тренинг.

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић на терен је извео 21 фудбалера, који су тренинг започели истрчавањем кругова, како би се загрејали, али и осетили травнату подлогу.

Уследила је уобичајена игра на два гола, где су наши првотимци, подељени у две екипе, имали задатак да постигну погодак главом. Одмах након тога прешло се на шеву, а потом и на финално увежбавање тактике.

Стадион Хелсинкија отворен је 2000. године и има капацитет 10.770 места. Првобитно је терен био прекривен природном травом, али је убрзо замењен вештачком подлогом, јер терен не може да добије одговарајућу количину сунчеве светлости.

Занимљиво је да су све трибине покривене, а да главна трибина има грејање. Такође, због изузетно ниских температура у северној метрополи терен има уграђено грејање. У клубу размишљају о томе да додатно прошире капацитет стадиона на 25.000 места.

Навијачи Црвене звезде биће смештени на северној трибини. Карте ће се продавати на благајни северне трибине од 17 сати, а њихова цена износи 15 евра. За куповину улазница неопходно је да дате пасош на увид.

Капије стадиона отварају се у 17 сати по локалном времену.

Подсетимо, Црвена звезда је допутовала на овај меч са два гола предности из утакмице у Београду.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment