Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Омладинци и кадети спремни за вечите дербије

Најстарије селекције наше Омладинске школе, након завршених припрема, спремно дочекују почетак Омладинске, односно Кадетске лиге Србије. У оквиру првог кола, омладинци и кадети нашег клуба дочекују вечитог ривала, екипу Партизана.

Тренер омладинске екипе нашег клуба, Славољуб Ђорђевић који је предводио прошлогодишњу селекцију кадета до шампионске титуле, допунио је екипу играчима рођеним 2001. године, учесницима омладинске Лиге шампиона из прошле сезоне. Добрим играма у претходној сезони за сениорски фудбал су се наметнули Ераковић, Стојановић и Јочић, који су позајмљени нашој филијали Графичару, Аџибаба је позајмљен Земуну, док су се Купусовић и Великић отиснули у иностранство, у немачки Ауе, односно шпанску Валенсију.

Формирали смо добру екипу, направили смо микс годишта 2001. и 2002. и оптимиста сам пред сутрашњу утакмицу. Сви знамо колика је важност дербија и због тога би било добро да победимо, али треба да будемо свесни да имамо још 29 кола и да један сусрет не мора ништа да значи. Ипак, играмо на нашем стадиону, а деца се у Звезди васпитавају да побеђују сваког противника и мислим да ћемо оправдати очекивања – позитиван је Ђорђевић, учитељ омладинаца које ће сутра предводити Новаковић, Бурмаз, Бабић, Радуловић и остали бисери црвено-беле радионице.

Суботњи матине биће емитован на нашем Јутјуб каналу па ће сви звездаши који не буду у прилици да уживо подрже наше таленте овај сусрет моћи да испрате у преносу уживо од 10 часова.

Припреме су биле тешке и напорне, али сам врло задовољан како су играчи радили, тако да могу да кажем да су прошле успешно. Јесте реткост да баш у првом колу буде дерби, али како је нама, тако је и њима. Уверен сам да ће играчи дати максимум на путу до позитивног резултата и надам се великој подршци наших навијача на теренима иза југа Маракане – навео је Ђорђевић, који ће у стручном штабу сарађивати са Николом Митићем, Игора Делибашићем, Предрагом Ранђеловићем и Бобаном Бајковићем.

Исти изазов очекује и кадетску селекцију Црвене звезде која је сачињена од играча рођених 2003. године, и која се такође вредно спрема за почетак сезоне. Тренер кадетске екипе Марко Неђић изнео је очекивања пред сутрашњу утакмицу против Партизана.

Очекивања у Звезди су као и увек највећа. У дербију увек постоји посебан изазов и мотив и лепо је што сезону почињемо утакмицом против Партизана. Један дуел не одлучује много, али било би добро да победимо сутра и тријумфом започнемо сезону. Имам поверење у свих двадесет играча који су ми на располагању и сигуран сам да у сваком тренутку могу да пруже максимум и испоштују тактичке замисли – истакао је тренер наших кадета који ће на терен изаћи сутра од 19 часова.

Звездини кадети су прошле сезоне у дресу нашег развојног тима Графичара освојили прво место у Кадетској лиги Београда. Тим предвођен капитеном Ђурићем, Бачанином, браћом Митуљикић и другим Звездиним талентима ће сада имати изазов да понови успех на вишем нивоу у државној конкуренцији и дресу кадетског тима Црвене звезде.

Деца су одрадила припреме на завидном нивоу. Акценат је био на развоју играча за први тим и у том односу је врло важно да играчи верују у нас, онолико колико ми верујемо у њих – рекао је Неђић.

Макру Неђићу који је уз актуелну генерацију практично од првих фудбалских корака, од овог лета су се придружили нови сарадници у стручном штабу: помоћник Марко Милић, тренер голмана Бојан Јоргачевић, кондициони тренер Слободан Цикара, а тим је такође појачан и психологом Владом Китановићем.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment