Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошарка

Лоренцо Браун појачао црвено-бели зид!!!

Амерички плејмејкер и бивши играч Торонто Репторса, Лоренцо Браун (28,196 цм) нови је плејмејкер Црвене звезде мтс! Браун је био прва жеља црвено-белих у овом прелазном року, а успешни преговори окончани су потписивањем једногодишњег уговора.
Амерички плејмејкер и бивши играч Торонто Репторса, Лоренцо Браун ново је појачање KK Црвена звезда мтс!

Браун (рођен 26.08.1990 године) са црвено-белима је потписао једногодишњи уговор и представљаће велико појачање за актуелног шампиона АБА и српске лиге у предстојећој сезони.

Лоренцо Браун је висок 196 центиметара и основна позиција у тиму му је организатор игре. Рођен је у Џорџији, а током три сезоне а колеџу „Нортх Царолина Стате“ истицао се одличним играма и бројним асистенцијама (12 поена, 4 скока и 7 асистенција по мечу у просеку), што га је сврставало међу најбоље играче Атлантске конференције НЦАА.

НБА каријеру почео је у дресу Филаделфије 2013.године, а током професионалне каријере наступао је и за екипе Минесоте, Финикса, као и за њихове екипе у Г лиги. Током 2016.године по први пут се, попут великог броја америких играча, отиснуо у Kину и наступао за екипу „Зхеијанг Голден Буллс“, а најзапаженију ролу у НБА остварио је у екипи Торонто Репторса актуелног шампиона НБА лиге за који је наступао и у актуелној сезони (први играч у историји НБА који је потписао тwо wаy цонтрацт у лиги, који је зарадио титулом МВП-ја „Г лиге” где је наступао за екипу „Репторс 905”), пре него што се поново отиснуо у Kину у јануару 2019.године и потписао уговор са екипом „Гванжу Лајонса“.

Долазак у Црвену звезду биће први ангажман овог плејмејкера кога краси одличан преглед игре и бројне асистенције у европској кошарци, пред сезону у којој ће црвено-бели одиграти велики број утакмица у Евролиги, АБА лиги и домаћим такмичењима. Такође, долазак Брауна велико је признање за клуб јер је амерички плеј међу бројним понудама изабрао Црвену звезду И изазов који доносе Евролига, одлична атмосфера на утакмицама српског клуба и одлични саиграчи који га очекују у црвено-белом дресу.

Лоренцо Браун је након Дерика Брауна и Џејмса Гиста треће појачање KK Црвена звезда мтс у овогодишњем прелазном року. У клуб су се током лета вратили Чарлс Џенкинс и Огњен Kузмић, а уговоре су обновили Бранко Лазић, Филип Човић, Бориша Симанић, Огњен Добрић, Били Берон, Мохамед Фаје, Стратос Перпероглу, чиме је обављен велики посао у прелазном року, а Црвена звезда спремна дочекује изазовну такмичарску сезону 2019-2020.

Лоренцо, добродошао у Црвену звезду!

Повезане вести

10 comments

Djordje авг 3, 2019 at 22:19

Sto se tice igraca Lorenzo Brown, Лоренцо Браун dobar je odlican igrac. Gledali smo ga ja i ostali iz moje porodice. Dok je igrao za Nba Ligu Toronto Raptors. Jedini problem kod ovog igraca je sto prvi put igra u nekom klubu Evropi i sto se prvi put igrati Evroligu. Pa cemu onda trebati vremena da se navikne na igranje u Evropi, Evroligu. Po meni i ostalima iz moje porodice. Ako smo vec doveli ovog igraca onda smo trebali da potpisemo ugovor sa njim minimum na dve godine. Ili smo jednostavno trebali sto bi bilo i bolje dovesti nekog igraca na poziciji plejmekera koji ima iskustvo igranja u Evropi i Evroligi. A ovaj igrac
to nema . I treba cemu vise vremena. To da stekne. I onda kad stekne iskustvo kroz igranja utakmica u Evropi, Evroligi. Bice sigurno savrseno pojacanje za nas klub.

Reply
Veteran Sever авг 4, 2019 at 00:56

Kakav je kao asistent i kakav je u šutu za tri? Ako je tu dobar sve ostalo moze da se istrpi, pa i njegova neprilagodjenost evropskoj kosarci…

Reply
Estrella Roja авг 3, 2019 at 19:06

Zanimljivo je da nema komentara na vest o dolasku igrača na poziciji od koje smo puno očekivali, na neki način je to indirektno i poruka da Lorenco možda i nije ono što smo priželjkivali, posebno nakon dovođenje (čitaj: navijačko-forumaške želje) u vezu ozbiljnih igrača poput Dilejnija, Teodosića, pa sve do veoma talentovanog Pejtona jr (priželjkivao sam ga). Brine me njegov dosta slab šut za tri poena, negde ispod 30%, kao i nedostatak iskustva igranja u Evropi s obzirom na godine, igranje razvojne lige i kineske nisu baš reference za vođu tima koji želi konkurentnost u jakoj Evroligi. Verovatno bi bilo puno više izliva radosti da nam na poziciji drugog pleja nije određeni igrač. U skladu s tom situacijom nama bi jedino Harden bio pojačanje. U svakom slučaju, neka mu je sa srećom dolazak u naš klub, neka nas prijatno sve iznenadi.

Reply
Republika Srpska авг 3, 2019 at 21:54

Ala ti je FČ trn u oku i kost u grlu. Kukas na njega ko da ti je svu familiju preoteo. Pa daj nekako cemo nagovoriti tomica da umjesto njega tebe u roster ubacimo. Da nam dodjes do izrazaja da konacno na površinu isplivaju sve tvoje kosarkaski vrline

Reply
Dragan авг 4, 2019 at 00:49

Jel ste vi Dodikovi botovi culi za ljudska prava i slobodu izrazavanja? Ako vi u Dodiklendu ne smete da imate svoje misljenje, ovde jos uvek moze(za sada…). Svako ima pravo na svoje misljenje – osnovni postulat savremenog drustva i demokratije! Zato nemoj da se obrusavas sa nekim glupim fazonima na nekog s cijim misljenjem se ne slazes, nego iznesi svoje….

Reply
Republika Srpska авг 4, 2019 at 08:58

Ala se vi u kuci vuvica napricaste. Doveloste ga na vlast vi sa severa pa ga sad glodjite. Jes nam dobrog i donijela demokratija vala smo napredovala u p materinu. Pa dobro donijela je dobrog ovim profesionalni navija ima jes i vama koji imate koristi i od kluba i od drzave inace bi ostali na dnu mulja. Da vam nema nas iz RS vi nikad urbani srbijanci maraka e nebi ni napunili i pored nas kako ih vi urbani nazivate ruralnih srbijanaca. Prodali ste sta ste mogli pod kojom god ste vlascu bili napricaste se muzli su vas kako god su stigli. A vi ste samo trazili jos. Jebaj ga vama drzavu vode kako ih vi nazvaste iz dodiklenda. Samo ovi vasi jos bolje lazu.

Reply
Darko авг 4, 2019 at 10:37

Ovo nije politički sajt! Prebaci se na Pink i Heppy!

Estrella Roja авг 4, 2019 at 02:04

Kolega Dragan ti je lepo odgovorio, nauči se pravilu konstruktivne razmene mišljenja, bez ad hominem detalja. Naravno da nemam ništa lično protiv Filipa, razlog kritike je sagledavanje činjenice da on jednostravno ne bi imao mesta u bilo kom ozbiljnijem Aba ligašu, da ne pominjemo Evroligu, da se ne preziva Čović. Možeš i ti poput sektaša sa redstarbelgrade foruma biti branilac njegovog lika i dela, to ti niko ne može osporiti, samo nemoj vređati inteligenciju drugih ljudi time što im osporavaš da nazovu stvari pravim imenom, i to uslovljeno učinkom na terenu i rezultatima a ne ličnim animozitetima.

Reply
Veteran Sever авг 4, 2019 at 00:53

Odakle ti info da je Lorenco tanak u sutu za tri poena!? Ako je to tacno, a ne vazi za nekog velikog asistenta… onda on i nije bas neki… Dzabe ti plej koji ne razigrava ostale igrace, a kada ostane sam na sutu za tri – ne moze da pogodi. Meni licno je muka od tih „sjajnih“ plejmejkera koji sve imaju, samo imaju jednu manu: ne mogu kos van reketa da pogode.

Reply
Estrella Roja авг 4, 2019 at 02:13

Bila je na raznim zvezdaškim forumima predstavljena statistika igrača, valjda je u Kini imao 28 ili 29% za tri, dok je za dva imao 70%, to je uslovljeno njegovom a posebno visinom Kineza, haha. Kažu da mu je i brzina mana, ali da je odličan defanzivac i solidan dodavač. Nisam želeo crnog Jovića, mislim da smo trebali da sačekamo last cut u Nba, jeste rizično ali mnogo veći izbor kvalitetnih igrača koji bi igrali za manje pare u Evropi nego što to sada deluje moguće.

Reply

Leave a Comment