Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Иванић: „Имамо рецепт за Копенхаген“

Три дана дели нас од утакмице трећег кола квалификација за Лигу шампиона у оквиру кога ће фудбалери Црвене звезде одмерити снаге са данским шампионом Копенхагеном.

Победа у овом мечу донела би изабраницима Владана Милојевића пласман у плеј-оф Лиге шампиона, а како истиче везиста Мирко Иванић његова екипа свесна је улога.

Сваки противник у овом такмичењу, чак и у првом колу квалификација, је првак неке земље, што значи да нема лаких ривала. Копенхаген је четири или пет пута већ био учесник Лиге шампиона и има запажену улогу у европским оквирима, посебно у претходних неколико сезона са тренером Солбакеном. Копенхаген је доста офанзивна екипа, директна, труде се да што бржим нападима дају гол. Сигурно нас очекује занимљива утакмица – рекао је Иванић.

Како истиче Звездин везиста црвено-бели имају рецепт за заустављање противника.

Спремамо се, имамо бројне анализе које нам помажу да што боље упознамо противника. Једна утакмица у Београду неће решити све, трудићемо се током свих 180 минута да покажемо да смо боља екипа и да обрадујемо наше навијаче пласманом у плеј-оф Лиге шампиона, а самим тим и да добијемо шансу да у четвртом колу поновимо прошлогодишњи успех. Копенхаген је састављен од неколико данских репрезентативаца, као и од интернационалаца и сигурно је да су они озбиљан противник, али ми знамо шта се од нас очекује и даћемо све од себе да то и остваримо.

Домаћи терен је велика предност за изабранике Владана Милојевића.

Звезда је увек фаворит када игра на домаћем терену јер ретко где на свету постоји оваква атмосфера као на Маракани. Очекујем да остваримо повољан резултат, а уверен сам да ће нас до њега носити песма са трибина. Утакмица без примљеног гола ће нам много олакшати реванш. Свесни смо да морамо свих 180 минута да будемо максимално концентрисани, како нам се не би поновиле грешке из Хелсинкија.

Често наши фудбалери мењају позицију на терену и управо то нас везиста истиче као предност своје екипе.

Одлика квалитетних екипа је разноврсност, а ми смо показали од почетка сезоне да поседујемо управо тај квалитет. И овог пута ћемо припремити одређене детаље у игри који ће изненадити Копенхаген. Очекујем да сваки појединац који истрчи на терен може да реши утакмицу, очекујем да ћемо имати више расположених појединаца и да ћемо на крају тријумфовати – поручио је Иванић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment