Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Омладинци без среће у дербију

Упркос доброј игри наших омладинаца, један тренутак је био довољан да не освојимо сва три бода на премијери, али свакако остаје позитиван утисак због добре партије изабраника Славољуба Ђорђевића.

Црвена звезда – Партизан 1:1 (1:0)

Гледалаца: 1300. Судија: Игор Стојилковић. Стрелци: Новаковић у 27. за Црвену звезду, а Ђурковић у 85. минуту за Партизан.

Црвена звезда: Катић, Гачић (од 90. Митровић), Благојевић, Одада, Лукић, Миликић, Пантовић (од 60. Тејић), Новаковић, Бабић, Бурмаз, Пиплица (од 70. Радуловић)

Партизан: Кашић (од 20. Бонџић), Мирић, Ћорковић, Ђокић (од 46. Ђорђевић), Цветојевић, Ђурковић, Станојловић, Момчиловић, Николић (од 66. Чолић), Рашковић (од 46. Јовић), Вујановић (од 81. Благојевић).

Жути картони: Миликић, Одада, Лукић, Л.Савић (Црвена звезда), Ђурковић (Партизан).

Утакмица је почела без превише узбуђења, утисак је био као да су обе екипе ушле врло опрезно у меч. Због бара које су стваране услед јаких пљускова, играчи су имали великих проблема да исконтролишу лопту

„Опипавање“ снага трајало је до 26. минута када је Пиплица фаулиран у казненом простору, након чега је судија досудио најстрожу казну у корист црвено-белих јуниора. Сигуран са беле тачке био је капитен Мартин Новаковић од кога је практично све полазило у нападу наших бисера.

Право узбуђење дошло је у надокнади времена првог дела игре који је био продужен чак пет минута због повреде голмана Партизана. Најпре је гостима поништен гол због офсајда у првом минуту судијске надокнаде, да би два минута касније, након сјајног продора Бабића по десној страни, Пиплица из изгледне позиције погодио једног дефанзивца Партизана после чега је лопта ударила у стативу.

Друго полувреме је почело идентично као прво, доста прекида, без много изгледних шанси и течне игре обележили су уводне минуте наставка. Прву велику опасност бележимо у 79. минуту када је после грешке дефанзивца Партизана, врло изгледну прилику имао Тејић, али није успео да је материјализује.

Ипак, Партизан је у 85. минуту успео да дође до изједначења, практично из првог шута на гол, стрелац после корнера био је Ђурковић. Наши омладинци су покушали да у завршници исправе дођу до сва три бода, али на жалост нису успели.

Директор Омладинксе школе Црвене звезде Драган Младеновић изнео је утиске после премијере омладинаца.

Утисци са почетка првенства су позитивни. Прво коло и одмах дерби, ноге су тешке, немамо такмичарске утакмице у ногама. Припремамо се за нешто много даље, период који следи и то је оно што је битно. Момци су изгорели у жељи, знам како су играли у припремном периоду. Нису показали праву слику, али време је пред њима и сигуран сам да ће, како првентсво буде одмицало, бити много бољи – истакао је први човек црвено-беле радионице.

Тренер црвено-белих кадета Славољуб Ђорђевић није скривао жал што одличну игру на премијери није украсила победа његових изабраника.

Желео бих да честитам ривалу на фер и коректној игри. Имали смо договор пре утакмице, али временски услови нам нису дозвољавали да играмо онако како смо од старта желели. Дали смо гол, играли тврдо, дисциплиновано, сасвим коректно. Противник није имао ниједан шут ка нашем голу до 85. минута када смо примили гол из прекида. Не могу да будем задовољан резултатом, али почетак је првентства и верујем да ће момци временом играти много боље. Идемо даље – рекао је Ђорђевић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment