Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеФудбал

Црвено-беле „Вучице“ гостовале у Босилеграду

Фудбалерке Црвене звезде полако приводе крају базичне припреме у својој старој бази у Владичином Хану и Спортском центру „Куњак“. У претходних седам дана екипа тренера Александра Петровића радила је како на физичком, тако и на техничко-тактичком унапређењу, а након тешких тренинга уследила је и пријатељска контролна утакмица. Данас су црвено-беле „Вучице“ гостовале у Босилеграду где су одиграле меч са екипом домаће Младости.

ЖФК Младост из Босилеграда обитава на фудбалком небу Србије тек нешто мање од два месеца и девојчицама у зелено-белим дресовима била је велика част да одмере снаге са реномираном екипом из Београда. Сасвим очекивано, црвено-беле су оствариле убедљиву победу, а посебно треба истаћи Сару Савановић која је данас била више него ефикасна. Током других 45 минута игре „у помоћ“ девојчицама Младости прискочило је и седам омладинаца ФК Младост (годиште 2002. и 2003.), али ни то домаћину није било довољно да би се значајније супроставили „Вучицама“.

Ипак, много значајније од самог резултата је чињеница да је данас у Босилеграду био прави фудбалски празник. Градски стадион је био добро попуњен, публика је поздравила све актере сусрета, а руководство наше екипе посебно истиче захвалност домаћину на гостопримству уз наду да ће сусрети двеју екипа постати и традиционални током летњих припрема ЖФК Црвена звезда.

Треба напоменути да је мечу присуствовао и велики број навијача Црвене звезде из града на реци Драговиштици који су још једном потврдили да се црвено-беле боје воле у сваком кутку наше отаџбине.

Експедиција ЖФК Црвена звезда у понедељак 5. августа након преподневног тренинга креће пут Београда, где ће након дана паузе наставити са припремама за нову сезону. Крајем недеље „Вучице“ очекује традиционално гостовање у Осијеку, где ће одиграти пријатељски сусрет са најбољом екипом Хрватске, а затим следи последњих седам дана рада пред старт новог шампионата и меча са новосадском Војводином на терену Фудбалског центра „Вујадин Бошков“.

Повезане вести

Leave a Comment