Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Одређени и потенцијални ривали у плеј-офу Лиге Европе

Све мисли, како нашег клуба, тако и милионске армије црвено-белих навијача усмерене су ка предстојећим дуелима са данским шампионом у оквиру 3. кола квалификација за Лигу шампиона. Већ данас су црвено-бели сазнали и потенцијалног ривала у плеј-оф фази овог такмичења (Јанг Бојс), а нешто касније сазнали смо и имена потенцијалних ривала у плеј-оф фази Лиге Европе која ће бити актуелна уколико дански Копенхаген не поклекне у двомечу са екипом тренера Владана Милојевић.

У евентуалном двобоју за пласман у групну фазу Лиге Европе наша екипа ће се састати са победником сусрета између летонске Риге и већ нама добро познатог шампиона Финске екипе ХЈК Хелсинкија. Летонци су већ након првог квалификационог кола Лигу шампиона заменили слабијим такмичењем пошто су након једанаестераца поражени од Дандалка, а интересантно је да су оба сусрета завршена најнепопуларнијим резултатом 0:0. У 2. колу квалификација за Лигу Европе летонски шампион је по многима направио изненађење елиминисавши пољског шампиона екипу Пјаста. Пољаци су на свом терену славили резултатом 3:2, да би у Риги домаћа екипа славила резултатом 2:1 и захваљујући голу у гостима наставила такмичење.

Са друге стране фински ХЈК Хелсинки нам је добро познат. Они су након тријумфа у двомечу са ХБ Торшавном са Фарских Острва, у претходној квалификационој рунду Лиге шампиона елиминисан управо од Црвене звезде резултатом 2:0 и 1:2.

Иако сигурно нико не размишља о овој опцији, мора се рећи да црвено-бели морају бити задовољни исходом жреба јер би без обзира на противника били апсолутни фаворити у борби за европску јесен па макар она била и у мање квалитетном такмичењу.

Повезане вести

Leave a Comment