Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Ђорђић: „Уз подршку са трибина до новог успеха“

Двомеч са Копенхагеном могао би Црвеној звезди да донесе трећу узастопну јесен у Европи, а пред трећи европски корак нашег тима савете црвено-белима дао је некадашњи офанзивац Бојан Ђорђић.

Уверен сам да можемо да поновимо успех из претходне сезоне. Не смемо се задовољити једном годином у Лиги шампиона и победом над Ливерпулом. Већ је осетан ефекат учешћа у Европи и јасно је да морамо да наставимо у истом смеру. Способни смо да савладамо Копенхаген, а онда и да вратимо дуг Швајцарцима. Неопходно је да подржимо наш тим. Играчи осете енергију са трибина и морамо да будемо уз њих – истакао је Ђорђић.

У богатој фудбалској биографији Ђорђић је имао прилику да игра у Данској, а своја искуства несебично је поделио.

Данци су увек били фудбалска институција на Скандинавији и играли су увек другачије од Швеђана, Финаца и Норвежана. Док су остали пажњу усмерили ка енглеском стилу фудбала данци су гледали ка Немачкој па их уместо дугих лопти краси пас игра украшена дриблинзима – нагласио је Ђорђић и додао:

– Копенхаген је доманантан у домаћем шампионату, освојио је шест титула у последњих десет година. Са клупе их предводи сјајни тренер Солбакен који преферира формацију 4-4-2, али неретко зна да тактику прилагоди ривалу па у Европи неретко играју затворено чекајући контру.

Бивши првотимац нашег клуба оставио је траг у црвено-белим редовима управо против Данаца, прелепим поготком у двомечу са Одензеом.

Период проведен у Звезди ми је најлепши у животу. Велики сам звездаш и задовољство ми је што сам успео да поновим успех мог оца. Док сам био у Звезди освојили смо дуплу круну, а постигао сам и гол у Европи. Препричавам тај погодак, о лобу против Одензеа причаћу и унуцима. Nа свакиe 2-3 године се одмакнем још пет метара, па сад гворим да сам мрежу затресао са 45 метара. Надам се да ће као и мени и актуелним првотимцима сусрет са Данцима остати у лепом сећању – кроз осмех је рекао офанзивни везиста.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment