Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Звезда најгледанија у квалификацијама за Лигу шампиона!

Ново признање за Звездине навијаче – са преко 40.000 људи на трибинама Црвена звезда је најгледанији тим у оквиру трећег кола квалификација за Лигу шампиона.

Фудбалере црвено-белих је на мечу против Копенхагена (1:1) са трибина стадиона „Рајко Митић“ гледало 40.812 људи, што је знатно више него на свим осталим мечевима одиграним у овом колу квалификација за Лигу шампиона, а одиграно их је још девет.

Тако је наша Маракана имала више посетилаца и од Краснодар арене, стадиона Јан Брејдел у Брижу, Тумбе и Максимира.

Поређења ради, други најгледанији меч у овој рунди такмичења, између белгијског Брижа и Динама из Кијева посматрало је 27.018 гледалаца, док је на сусрету између ПАОК-а и Ајакса било 23.418 људи.

Следи загребачки Динамо који је у сусрету са мађарским клубом Ференцварош гледало 14.283 навијача, а на сусрету АПОЕЛ – Карабаг број попуњених места био је 9.481.

То је податак који доказује да Звезда има навијаче који су увек уз свој клуб и дају ветар у леђа играчима како би савладали све препреке и изазове који се нађу пред њима.

Тако је наш клуб поставио још један рекорд, поред раније објављеног податка да је Звезду у уторак гледало више од половине телевизијских гледалаца у Србији, односно сваки други човек.

И на трибинама и пред телевизијским екранима Звезда има највећу подршку.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment