Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеФудбал

Младе „Вучице“ славиле и у Кањижи

Младе фудбалерке ЖФК Звезда „Б“ 2018 у оквиру припрема за предстојећу сезону гостовале су у Кањижи екипи ТСЦ-а која је претходне сезоне у оквиру Прве женске лиге Србија (други степен такмичења) освојила друго место са свега три бода мање од екипе ЖФК Земун, екипе која ће у новој сезони дебитовати у елитном рангу српског женског фудбала. Девојчице у црвено-белим дресовима још једном су показале добадљиву и ефикасну игру и тријумфално се у престоницу враћају победоносно.

ЖФК ТСЦ Кањижа – ЖФК Звезда „Б“ 2018 1:4 (0:3)

По изузетно врућем дану две екипе су одиграле изузетно занимљив дуел. Иако су црвено-беле током првог полувремена стигле до убедљиве предности, мора се истаћи да је виђена изједначена утакмица у којој су наше девојчице искористиле већи број прилика, док су домаће играчице током првог периода игре непремостиву препреку имале у виду голманке Невене Еремић која се истакла са неколико бравурозних интервенција.

Већ у другом минуту црвено-беле су стигле до предности поготком Софије Сремчевић након акције коју је покренула Дара Васић. На истеку пола часа игре Звезда „Б“ је дуплирала предност. Након корнера који је извела Ива Гајевић, лопта је поново дошла до Софије Сремчевић која је разантним ударцем погодила саме рашље домаће екипе. У последњим тренуцима првог полувремена наша екипа стиже и до трећег поготка. Након одбране домаће голманке лопта је стигла до најискусније играчице Јоване Агбабе која је била спретна и сконцентрисана и послала лопту у мрежу домаћина.

У наставку игре црвено-беле су „опијене“ тешким временом приказале слабију игру. То су искористиле домаће фудбалерке па су у 60. минуту сусрета постигле и почасни погодак. Након ударца са дистанце лопта се од пречке одбила до једне играчице домаће екипе која је искористила непажњу наше одбране и затресла мрежу. Десет минута касније постигнут је и коначан резултат. Ема Кучинар је изнела лопту до шеснаестерца домаћина, проследила ка младој Ани Стојановић, а ова је пласирала у гол за испоставиће се коначних – 1:4.

Треба напоменути да је лепа фудбалска представа остала у сенци повреде наше играчице Тијане Жарковић. Након једног дуела, Тијана је незгодно пала и при томе је дошло до прелома кључне кости. Одмах је превежена у Сенту где јој је указана лекарска помоћ, али јој следи дужи опоравак, између шест и осам недеља, а затим и процес рехабилитације па је сасвим јасно да је за Тијану јесења полусезона већ окончана иако такмичарски мечеви нису ни почели. Биће ово велики хендикеп и за саму екипу пошто је Тијана Жарковић стандардни члан најбоље поставе ЖФК Звезда „Б“ 2018.

ЖФК Звезда „Б“ 2018: Н. Еремић (од 50` Н. Урошевић), Е. Кучинар, Н. Воркапић (од 46` М. Николић), А. Марковић, А. Раденковић (од 46` Ј. Стаменић), Б. Њагул, С. Сремчевић, Ј. Агбаба (од 46` Н. Трифуновић), И. Гајевић, Т. Жарковић (од 49` А. Стојановић), Д. Васић.

Повезане вести

Leave a Comment