Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноКошаркаМоја Црвена звездаНајновијеОбавештења

Ретроспектива прелазног рока кошаркашког клуба

 

Аутор текста: РедХарт

После освајања АБА ј.т.д. лиге и шампионата Србије, дошао је на ред и прелазни рок, онај део који Звездини навијачи толико воле и жељно га ишчекују сваке године са, рекли бисмо, све већом и већом пасијом.

Ништа лепше него очекивање фантастичних играча, популарних митских звери и пипача врха табле, разноразних инсајдера на друштвеним мрежама који потпаљују машту навијача, непроверених вести, шушкања, нагађања- „рече ми један човек““, “ ево га Тео, само што није потписао“! По правилу људи у клубу мудро ћуте што само додатно распаљује навијаче. У очекивању бомби стављају се шлемови а падало је и наздрављање алкохолним пићима у част новопридошлих играча.

Овогодишња симболика са грађењем зида на Малом Калемегдану, цигла (играч) по цигла је само разбуктала жар гомиле наших навијача. Говорећи метафорички, био је то пун погодак што се огладало у куповини приличног броја сезонских карата.

Да резимирамо учинак  прелазног рока који, малтене, никад раније није био завршен- већ 3.августа, чак 16 дана пре почетка припрема тима. Поента свега је, да ли смо јачи у односу на прошлу сезону? Колико смо заиста јачи? Да ли ће то бити довољно да будемо конкурентни у борби за Топ 8 и улазак у плеј оф ЕЛ.

Наше мишљење је- не да смо јачи, него бисмо се усудили да кажемо да никад јачи нисмо ни били, у историји клуба! Чак 8 странаца је апсолутни рекорд у историји ( рачунајући и Чарлија) битисања нашег клуба, то се мора отворено рећи. Ростер је без сумње склопњен с намером да се нападне Топ 8 ЕЛ, тако да нема дилеме да је циљ да се направи искорак у Европи. Имамо искусан и на свим позицијама добро попуњен тим који може одговорити на ритам и темпо као и на број паклених мечева који који нас очекују у сезони 2019/2020, што је јасно и љубитељима кошарке који слабије прате тим.

У прилог тврдњи, иде и чињеница да смо буквално задржали костур тима из претходне сезоне и исти надоградили са неколико топ (врх) појачања, који нас чине апсолутним фаворитом у Јадранској лиги. Од прошлогодишњег тима остали су: Човић, Берон, Давидовац, Перпероглу, Добрић, Симанић, Фаје, Лазић, Ненадић и Оџо. Њима су придодати Лоренцо Браун, Џенкинс, Дерик Браун, Кузмић, Гист и Јовановић.

Отишли су Регланд,Риверс, Кешељ, Цирбес док су Ристић и Раданов позајмљени. На први поглед је јасно да имамо искусну екипу, имамо и вишегодишње ЕЛ играче са завидним квалитетом а имамо и тренера који се адаптирао на клуб, захтеве управе и притиска јавности и навијача, који се у Звезди подразумева. Базична основа, у виду квалитетних играча је ту. Ту је и квалитетан стручни штаб који се већ уходао што се тиче функционисања а ту је и управа на челу са Небојшом Човићем која је одрадила најбољи могући посао  у складу са буџетом којим ћемо располагати и који је у складу са амбицијама клуба које су увек највише и подразумевају освајање трофеја у региону.

На стручном штабу је да припреми играче максимално квалитетно, на играчима је да радом и залагањем оправдају поверење стручног штаба  и управе а на навијачима је да несебичном подршком и навијањем погурају тим до врхунских резултата. Ваља скренути пажњу и рећи да овим вероватно није завршена селекција екипе  јер по правилу током јануара  вршимо доселекцију  у виду ангажовања појачања на месту које је најкритичније у екипи. Али о томе у току сезоне, будући да овај састав започиње такмичење на свим фронтовима.

Изузетно је незахвално прогнозирати стартну петорку , њихове замене, минутажу и позиције појединих играча. То би се могло окарактерисати као бајање унапред без кредибилног доказа, а на основу рекла-казала прича или по основу ранијих партија. Сви почињу равноправно, на њима је да се наметну својим односом  на тренинзима где ће се и дефинисати улоге играчима – ко ће бити носилац а ко играч улоге, на шта ће утицати и проблеми са повредама, умор, те ће током сезоне бити различитих комбинација и опција у смислу улоге и минутаже на мечевима.

Из угла навијача, сви једва чекамо почетак сезоне уз велику жељу да нам и идућа година донесе трофеје а да у ЕЛ играмо Топ 8. У том смислу, желимо пуно среће људима у клубу-Управи, стручном штабу и играчима са жељом да нас поново обрадују, како смо и навикли од њих у последњих 5 година.

Повезане вести

5 comments

Jaštaman авг 12, 2019 at 06:58

Doveli smo Kuzmu koji sigurno ove sezone neće igrati…. Šta je sa zamenom za njega? Treba nam još jedan centar hitno!

Reply
Hadži Dragan NBG авг 10, 2019 at 07:27

Srećno momci, podrška Tomiću i gosn Čoviću. Samo napred Zvezdo.

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 10, 2019 at 09:41

podrska svima.bice radosti u basketu za razliku od fudbala gde je sve uzasno uradjeno.poz brate Hadzi

Reply
Hadži Dragan NBG авг 10, 2019 at 15:51

Bolje da ćutim i ne pišem šta mislim o rukovođenju u FK. Ajd da su doveli nekog igrača za milionče pa da se nadamo, nego prodaju našu decu (zadnji su Terzić i Joveljić), a dovode njihove vršnjake iz Zete i Rada za velike novce. Bolje da ćutim.

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 10, 2019 at 17:28

sve je providno jako..umesto jos snaznije da kupujemo na nivou marina mi kupujemo kenjasa i propalitete..jako sam razocaran..glodari rade pametno

Reply

Leave a Comment