Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Звездини дебитанти: „Дан за памћење“

На утакмици четвртог кола Суперлиге Србије против Младости у црвено-белим редовима нашла су се чак тројица дебитаната.

Од првог минута на терену је био новајлија Петровић, а у другом делу утакмице шансу су добили и Крстовић и Томане.

Како истиче талентовани везиста Петровић од када је сазнао да ће почети утакмицу са нестрпљењем је очекивао први судијски звиждук.

Нисам очекивао да ћу овако брзо добити шансу, тек пре два дана сам почео да тренирам са екипом. Када сам чуо да ћу играти био сам пресрећан, узбуђен, нисам могао до касно да заспим. Цео дан сам размишљао о утакмици и како да се представим у што бољем светлу. Задовољан сам добијем, иако, наравно, могу боље и верујем да ће сваки меч бити још бољи. Атмосфера и навијачи су ми дали додатни ветар у леђа и захваљујем им се на томе – рекао је Петровић.

Имао је у првом делу игре Петровић и шансу, добар шут са око 25 метара испратила је публика аплаузом.

Значи то много за самопоуздање, посебно новајлији као што сам ја. Гледаћу у будућности када год се нађем у прилици да шутирам, а уверен сам да ће у будућности бити голова из сличних позиција. Много је лакше играти у Црвеној звезди, овде сви играчи на терену прилазе, праве решења, шаљу одличне лопте. Такође, саиграчи су ми улили самопоуздање и много им хвала на томе – закључио је везиста.

Црногорски нападач Крстовић није крио одушевљење након дебија.

Осећај је био феноменалан. Играо сам 20 минута, а уморио сам се као да сам играо 120, јер ме је атмосфера понела. Осећао сам се много снажније него на било којој другој утакмици у каријери. Надам се да ћу како време буде одмицало пружати све боље партије у црвено-белом дресу, као и да ћу их крунисати поготком што пре – рекао је Крстовић.

Одушевио сам се када су ме позвали да уђем у игру, истрчао сам у пуном спринту до клупе, обукао сам дрес што сам брже могао јер сам једва дочекао да заиграм. Ипак је ово нешто што сам сањао од малена. Снови су ми се испунили. Од шеснаесте године играм сениорски фудбал, иза мене је више од сто утакмица у дресу Зете, али играти на Маракани је нешто заиста посебно и неописиво. Желим да се захвалим нашим навијачима и надам се да ћу оправдати и њихова очекивања.

И португалски нападач Томане имао је само речи хвале за амбијент и партију коју је његова екипа пружила.

Прелепо вече. Коначно сам на терену доживео оно о чему ми сви причају од када сам дошао у Звезду. Подршка са трибина носи играче током утакмице и то је нешто невероватно. Био сам срећан када ме је шеф позвао да уђем у игру. Желим што пре да почнем да пружам добре партије, постижем голове и да помогнем екипи. Јуче смо забележили врло битну победу. Значи нам, како у домаћем првенству, тако и за самопоуздање пред пут на реванш меч у Копенхагену – закључио је Томане.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment