Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеФудбал

„Вучице“ поклекле у Осијеку

Црвено-беле „даме у копачкама“ гостовале су у Осијеку где су у оквиру припрема за предстојећи шампионат одиграле традиционални пријатељски сусрет са најтрофејнијом екипом Хрватске. По изузетно топлом времену домаће играчице су имале више среће и заслужено стигле до победе.

ЖНК Осијек – ЖФК Црвена звезда 3:1 (1:1)

У граду на десној обали Драве тренер Александар Петровић није на располагању имао најбољи састав. Велико појачање нашег клуба Јужноафриканка Регина Моголола је из административних разлога остала у Београду, док се са друге стране није желело рескирати са неколицином девојака које су тек изашле из повреда, па би превелики ризик био излагати их напорима пред сам старт националног првенства. Пут Осијека кренуло је и неколико девојчица чланица ЖФК Звезда „Б“ 2018 које су још једном добиле прилику да наступе за први тим црвено-белих и тиме покажу да наш клуб не треба да брине за будућност.

Осијечанке, које су претходне сезоне несретно остале без шампионске титуле у Хрватској коју су освајале 12 година узастопно, нешто су боље ушле у меч, а као резултат такве игре стигао је и водећи погодак у 35. минуту сусрета. Након лепе акције плаво-белих, нападач домаће екипе изашла је сама пред нашег голмана Сару Цетињу која ништа није могла да учини како би спречила погодак – 1:0.

Треба истаћи да су црвено-беле пар минута пре примљеног поготка имале лепу прилику, али је голманка Осијека на маестралан начин успела да заустави лопту која је ишла у леви горњи угао.

Примљени гол као да је размрдао наше девојке које су преузеле контролу игре и сваким нападом биле све опасније по гол домаће екипе. Пет минута након примљеног гола „Вучице“ су стигле до изједначења. Везни ред је лепо изнео лопту на половину домаћина, уследио је правовремени пас ка Мирели Тенков која је још једном показала своје раскошно голгетерско умеће – 1:1.

„Пирамида радости“ црвено-белих „Вучица“

Свега неколико минута касније Мирела Тенков је још једном затресла мрежу домаћег тима, али је досуђена офсајд позиција, мада остаје дилема да ли је она заиста и постојала.

У наставку игре очекивало се да ће девојке у црвено-белим дресовима наставити са доминацијом са краја првог периода, али је 52. минут сусрета донео изненађујуће, ново вођство домаће екипе. Из једне гужве у нашем шеснаестерцу домаће играчице су се боље снашле и стигле до нове предности – 2:1.

Већ тада тренер Александар Петровић у игру је увео неколицину млађих играчица како би и оне имале прилику да осете чари играња међународних сусрета, а оне су показале велику пожртвованост и жељу да се докажу у дресу омиљених боја.

Након судијске паузе због изузетно топлог времена и освежења свих на терену, уследио је пад концентрације у редовима нашег тима што су Осијечанке искористиле и стигле до трећег, испоставиће се и последњег поготка на сусрету – 3:1.

До краја меча црвено-беле су покушавале да још неки пут затресу мрежу данас више него сјајне голманке домаће екипе, али до тога није дошло иако је прилика било. У пар наврата до новог гола могла је да стигне Мирела Тенков, али играчице Осијека често нису бирале начина да зауставе најбољег стрелца нашег клуба. Десетак минута пре последњег судијског звиждука Санда Малешевић је фантастично извела слободан ударац са преко 20 метара искоса са леве стране, али је гол за ТВ шпице спречила пречка. У последњим тренуцима меча млада Софија Сремчевић је сама себи изградила повољну позицију, али је завршни ударац ка голу био изблокиран.

По окончању сусрета и поред пораза провејавао је утисак да сви у клубу ипак треба да буду задовољни приказаним. Црвено-беле нису искористиле своје прилике, док су домаће играчице биле сретније и спретније и заслужено стигле до победе. Тренер Александар Петровић је меч искористио за проверу одређених техничко-тактичких замисли, а истовремено је имао прилику да уочи на шта треба базирати рад у последњој недељи припрема пред старт шампионата.

Сусрету на игралишту Шпортског центра „Мачкамама“ присуствовало је око 50-так гледалаца који су меч пратили у фер и спортској атмосфери. Истовремено сви у клубу захваљују руководсту ЖНК Осијек на гостопримству и са нестрпљењем очекујемо дуел две екипе у Београду који ће се традиционално одиграти током зимских припрема.

ЖНК Осијек – ЖФК Црвена звезда, фото-галерија:









Повезане вести

Leave a Comment