Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Проласком у плеј-оф, Звезда ојачала финансије

Фудбалери Црвене звезде су синоћ након невиђене драме избацили Копенхаген. Обезбедили су утакмицу завршне рунде за улазак у групну фазу Лиге шампиона и за противника ће имати швајцарски Јанг Бојс. Треба напоменути да синоћним успехом  Звезда већ има загарантовано учешће у Лиги Европе, што је трећа сезона за редом како Црвена звезда игра европска такмичења. Ако узмемо за чињеницу да квалификације крећу од првог кола, успех изабраника тренера Милојевића добија на додатној тежини.

Уласком у плеј-оф Лиге шампиона и обезбеђеним минимумом у виду групне фазе Лиге Европе, Црвена звезда је синоћ осигурала 7.920.000.

 

Сви тимови учесници плеј-офа за Лигу шампиона обезбедили су себи премију УЕФА од равно 5.000.000 евра, док осигурна Лига Европе подразумева још 2.920.000 евра. То је, дакле, загарантовани минималац, у случају да Јанг Бојс буде бољи од црвено-белих. Уколико би Црвена звезда успела да елиминише и Јанг Бојс, и по други пут се заредом пласира у Лигу шампиона, поменута сума се готово дуплира. Сваки учесник групне фазе Лиге шампиона аутоматски себи обезбеђује загарантованих 15.250.000.

Новчане награде  у групама исте су као и прошле године. Свака победа у групи вреди 2.700.000 евра, а сваки нерешен резултат 900.000. Сваки тим који прође групу осигураће најмање 9.500.000 евра.

Црвена звезда већ има у џепу Лигу Европе, и ту су премије нешто мање али свакако нису занемарљиве. Победа у групној фази вреднује се са 570.000, нерешен резултат доноси 190.000. Победник групе зарађује додатни милион, а другопласирани 500.000.

 

 

 

 

Повезане вести

Leave a Comment