Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Борјан међу најбољим голманима Европе

Још једном феноменалном патријом Милан Борјан је потврдио голманске квалитете и место међу лидерима актуелне генерације нашег тима. Сјајним одбранама поново је усрећио звездашку јавност, а своје гледиште издања Звездиног јунака утакмице у Копенхагену изнели су његови претходници, прослављени чувари црвено-беле мреже.

Рекао сам после првог сусрета да имамо квалитет да прођемо у наредну рунду. Тад сам истакао да Копенхаген није квалитетнији тим од нас. Играчи су то потврдили на терену, предвођени феноменалним Миланом Борјаном. Искусан је голман и очекивало се од њега да уради нешто овако. Честитам њему, али и свим осталим члановима тима на успеху – рекао је Ставан Стојановић.

Некадашњи голман кроз пенал драму у Копенхагену присетио се једанаестераца кроз које је његова генерација стигла до европског трона у црвено-белим дресовима.

– Увек ми европске такмице пробуде емоције. Једанаестерци су нам у већини случајева доносили срећу. За пенале је кључан инсткт, предосећај и хладнокрвност су веома важни у тим моментима. Много значи поуздан голман, улива поверење целом тиму, а Борјан је идеалан пример.

Слично гледиште има и Ратомир Дујковић, још један у низу некадашњих истакнутих гломана Црвене звезде.

И раније сам говорио о Борјановим врлинама. Тврдим да је он један од најбољих голмана у Европи. Имао је несрећу да раније није запао за око скаутима великих клубова, док смо ми звездаши имали срећу да пре три године потпишемо такву голманску класу. Клуб је направио одличан посао продужетком уговора са Борјаном и није случајно што наш голман остварује овакве успехе – рекао је Ратомир Дујковић.

Легендарни голман, и доказани стратек у поредио је садашњег чувара Звездине мреже са тренутно најбољим светским голманима.

Моје мишљење је да је Борјан за бар 50 посто бољи од Де Хее, Алисона и других голмана. Има све карактеристике модерног голмана и заслужује озбиљан инострани ангажман. Мислим да је он класа голмана за Реал Мадрид, Манчестер, за велике клубове јер оно што је показао у периоду од како је у Звезди потврђује да се ради о фантастичном голману.

Бриљантне интервенције у сусрету са Копенхагеном зачињене са три одбрањена пенала импресионирала су Дујковића.

Импресивно! Прочитао је пенале противничким играчима у пенал серији, а током утакмице није направио ниједан кикс. У својој каријери нисам бранио пенал серије, али памтим одбране у вечитим дербијима против Партизана. Желим и Борјану да у дербијима потврди да је најбољи српски голман – нагласио је Дујковић.

Одушевљење учинком јунака утакмице у Данској не скрива ни Живан Љуковчан.

Још сам под емоцијама, заиста сам пресрећан због новог успеха нашег клуба. Честитам екипи на пожртвовању, а ли морам да издвојим Борјана који је израстао у хероја. Заиста није могл боље да се заврши – започео је Љуковчан не штедевши похвале на рачун наследника:

Борјан је веома квалитетан голман. Бележи сјајне партије, а љубав према Црвеној звезди даје му снагу да пружи и више од својих могћности. Голман је пола тима, тако је било пре мене и у моје време, а исто је и сад. Борјан има иза себе континуитет одличних игара и свакако да сигурношћу улива поверење и саиграчима којима је лакше да играју кад знају да је он изањих.

Љуковчан се нада да сјајним партијама нашег тима овде није крај.

Пенали су лутрија, драго ми је да је срећа овај пут била на нашој страни. Обезбедили смо Европску јесен, али се надам да ћемо са слављем наставити 27. августа после пласмана у групну фазу Лиге шампиона.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

SVE PJANO21 авг 18, 2019 at 06:12

Pesmu peva Marakana,
za Živana Ljukovčana!!!

Meni najdraži golman!

Reply
Kalderon авг 15, 2019 at 23:37

Ne hvalite ga puno da ga ne bi dezurni pljuvaci odmah napali

Reply

Leave a Comment