Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноИнтервјуиКошаркаНајновије

Гист најавио сезону за памћење!

Појачање Црвене звезде мтс на центарским позицијама Џејмс Гист говорио је за клупски сајт о мотивима доласка у редове црвено-белих и предстојећим изазовима.

КК Црвена звезда мтс у понедељак започиње сезону 2019/2020. Менаџмент клуба је током лета био у потпуности посвећен стварању конкурентног тима који ће за циљ имати одбрану трофеја из претходне сезоне, а поред тога и да у изузетно снажној евролигашкој конкуренцији оствари што бољи резултат.

Продужени су уговори са носиоцима екипа у претходној сезони, а црвено-бели дрес поново ће обући Чарлс Џенкинс и Огњен Кузмић. Поред њих тим су појачали и Дерик и Лоренцо Браун, као и играч богатог евролигашког искуства Џејмс Гист. Сјајни центар који је са пуно успеха седам сезона носио дрес Панатинаикоса долази у Београд са великим амбицијама.

За клупски сајт Гист је открио који је био главни мотив да задужи опрему Црвене звезде:

’’Био сам веома узбуђен када је стигао позив Црвене звезде. Увек је сјајан осећај када нека екипа баш тебе жели да јој се придружиш. Желео сам да наставим своју каријеру у Евролиги. Не осећам се као да сам остварио све у својој каријери, још увек сам мотивисан да се доказујем на терену. Имао сам неколико понуда на столу, али нисам желео да журим. Сачекао сам и мислим да сам направио најбољи могући избор за моју породицу и себе’’, истакао је на почетку разговора амерички центар, а потом додао:

’’Главни мотив доласка у Црвену звезду јесте што она наступа у Евролиги, али и не само то. Црвена звезда је тим који је увек конкурентан у борби за трофеје. Желео сам да следећи корак у каријери буде место где могу да уживам у кошарци. Играч сам који се храни енергијом и зато ми је веома битно да играм у средини где са трибина добијате невероватну подршку када год изађете на терен’’, рекао је Гист.

Црвена звезда бориће се за трофеје на четири фронта. Генерална проба биће уједино и одбрана Суперкупа АБА лиге, а потом следе такмичења у АБА лиги, Суперлиги Србије и Купу Радивоја Кораћа… Да ли то ствара притисак за играча?

’’Притисак резултата је неизбежан. Није битно где играте, увек ћете имати притисак да идете на победу јер нико не жели да губи. Мислим да ће ова сезона бити веома занимљива јер је ниво кошарке у Евролиги досегао невероватне висине. Међутим, нисам импресиониран именима играча, буџетима или атмосфером коју стварају медији. Лично ме одушевљава српски менталитет, Срби су веома поносан народ и рођени су борци. Тим је сачињен управо са таквим менталитетом и верујем ако сви будемо здрави да можемо да урадимо невероватне ствари ове сезоне. Веома сам оптимистичан иако нико не ставља Црвену звезду у ред фаворита у Евролиги. За мене је то најбоља позиција у којој можемо да се нађемо. Биће много изненађења ове сезоне’’, истакао је нови центар Црвене звезде који је имао и поруку за навијаче:

’’Желео бих да се захвалим навијачима Црвене звезде на топлој добродошлици. Много ми значи што сам у позицији да се заједно са вама такмичим против најбољих екипа у Европи. Са подршком навијача знам да ће ово бити сезона за памћење’’, закључио је разговор Џејмс Гист.

Повезане вести

1 comment

Србин са Космета авг 18, 2019 at 11:31

И ја сам мишљења да ће бити много радости !
Једва чекам да крену Аба и Евролига!

Reply

Leave a Comment