Moja Crvena Zvezda
FeaturedАнализеВажноНајновијеФудбал

МЦЗ представљање: Матео Езекиел Гарсија

Ново појачање Црвене звезде у походу на пласман у Лигу Шампиона је аргентинско крило Матео Езекиел Гарсија. Овај двадесет трогодишњи Аргентинац рођен у Кордоби, поникао је у друголигашкој екипи Институто, да би врло брзо као млад и перспективан фудбалер прешао у шпански Лас Палмас.

У Шпанији је поред друге лиге играо и у Примери, па је тако скупио непроцењиво искуство са утакмица против Барселоне, Реала, Атлетико Мадрида, итд. Управо је против Атлетико Мадрида у Купу постигао гол и уписао асистенцију.

За Лас Палмас је одиграо 23 утакмице, постигао 4 гола и уписао 2 асистенције. На позајмицама у Алкоркону и Осасуни није имао неки значајан учинак.

Међутим, најбољу сезону је имао на позајмици у грчком Арису, где је на 32 утакмице дао 11 голова и био један од најважнијих играча у тиму. Занимљиво је да је имао директних дуела са нашим садашњим играчем Кањасем, па се њих двојица добро познају.

Одлична сезона у Грчкој је скренула пажњу на талентованог аргентинца, а Црвена звезда је била најконкретнија и успела да ангажује битно појачање пред двомеч са Јанг Бојсом у плеј-офу за улазак у Лигу Шампиона.

Реч је о брзом крилном играчу који може подједнако добро да игра на оба крила. Поред брзине, красе га врло добар и прецизан шут левом ногом, реализација, солидан дриблинг, асистенција и агресивност. Зна интелигентно да се убаци из другог плана и буде веома опасан по гол противника.

Матео је профил играча какав нам је фалио, па очекујемо да донесе квалитет више и направи разлику по боковима. Недостајала нам је та брзина и конкретан учинак са крила.

Оно на чему би морао да посвети више пажње је игра у одбрани, јер је то у данашњем фудбалу веома битна ставка, а Владан Милојевић је управо тренер који на томе баш инсистира.

Надамо се да ће се што пре уклопити и помоћи тиму да оствари зацртане циљеве у овој и идућим сезонама.

 

 

Повезане вести

1 comment

krvavi zvezdas-DE авг 19, 2019 at 08:50

kao sto rekoh Stojadinovic ima najbolji njuh za mlade igrace ..

Reply

Leave a Comment