Moja Crvena Zvezda
МачевањеОстало

Одржан Стар Куп у женском флорету

„Христос се роди – Ваистину се роди!!!“ Тако су се данас међу собом , а како и доликује на најрадоснији хришћански празник, у СЦ Шумице, поздрављали поклоници мачевања у Србији, истовремено примајући честитке и најлепше жеље за наступајућу годину од спортских пријатеља, који су дошли са различитих страна Света да би узели учешће на Стар Купу-светском јунирском купу у женском флорету.

На такмичењу је учествовало 49 такмичарки из 14 земаља Света, а међу њима и 5 такмичарки МК Црвена Звезда, од којих је само Матопвић Сара и званично у категорији јуниора, док су све остале такмичарке кадети.

У доста јакој конкуренцији, у фазу директних елиминација прошле су Бранковић Љубица и Ковачевић Марија, док су Пелексић Нађа ( 1 победа у групи), Матовић Сара и Радић Невена ( обе без победе у групи), остале испод црте и без освојених бодова на светској ранг листи.

За улазак у 32 најбоље такмичарке, Бранковићева је победила Ремесову (ЦЗЕ), да би потом била заустављена за пролаз у 16 од Руске такмичарке Трипапине ( која је у коначном пласману заузела 6. место). Љубица је тако одбранила 4 бода освојена на прошлогодишњем турниру.

Марија је изгубила борбу за улазак у 32 од Куаглиоци (ИТА) (која је у коначном пласману заузела 26. место) и освојивши два бода на овом такмичењу, успела је да задржи само два бода од лане.

Интонирањем италијанске химне поздрављена је победница овог турнира Калиси Олга Рахеле. Другим местом морала је да се задовољи такмичарка из Русије Пириева Лејла, док су два трећа места поделиле Небиерич Евгенија (РУС) и Волгемут Оливиа (АУТ).

Обзиром да нашу флорет екипу очекује нови светски куп већ за две недеље и да је сезона у пуном јеку, нацинонални тренер женског флорета Јован Рајковић, заказао је девојкама да се јаве на рапорт већ у уторак 10. 01.2012.

Повезане вести

Leave a Comment