Moja Crvena Zvezda
FeaturedАнализеВажноНајновијеФудбал

МЦЗ скаутинг противника: Јанг Бојс

Црвена звезда је прошле сезоне у плеј-офу Лиге Шампиона елиминсала аустријски Салцбург, а ове сезоне исти задатак има против шампиона Швајцарске Јанг Бојса.

Јанг Бојс је основан 14. марта 1898. године у Берну. Овај трофејни и један од најуспешнијих клубова у Швајцарској своје утакмице игра на стадиону Швајцарска у Берну капацитета 32000 места.

До сада су освојили 13 шампионских титула и 6 Купова Швајцарске. Давне 1959. године су играли полуфинале Европског Купа, а 1988. године су стигли до четвртфинала Купа победника купова.

У новијим издањима УЕФА такмичења учествовали су 5 пута у групним фазама Лиге Европе и баш као и наша Звезда су прошле сезоне успели да уђу у Лигу Шампиона елиминисавши Динамо из Загреба.

У сезони 2004/2005 смо се управо састали са њима и рутински их елиминсали. У Берну је било 2-2, да би у паклу крцате Маракане Црвена звезда победила са лаганих 3-0 и пласирала се у наредно коло.

Јанг Бојс се још једном састао са још једним нашим представником у Европи. Овог пута у групној фази Лиге Европе у сезони 2017/2018 је од њих био успешнији Партизан. У Берну је било 1-1, а у Београду је Партизан славио са 2-1.

У питању је организован клуб са јасном идејом и препознатљивим стилом игре. Имају квалитетан скаутинг, па за мали новац проналазе квалитетне играче које касније продају за далеко већи новац.

Што се тиче њиховог стила игре, углавном наступају у формацији 4-2-3-1. Опасни су по боковима и у транзицији. Имају изванредну комбинаторику у контра нападима. Технички коректна екипа која има добар везни ред, али највећи квалитет поседују у нападу.

Опасност прети пре свега од брзоногог Асалеа, као и од Нсамеа којег је МЦЗ већ скаутирао док је био у другој лиги Швајцарске. Нсаме је у одличној форми на почетку ове сезоне. На досадашњих 5 утакмица у првенству и купу постигао је 4 гола. По десном крилу вреба Николас Нгамеле.

Јанг Бојс је ипак на самом старту сезоне претрпео доста удараца. Продали су два понајбоља играча. Десни бек Кевин Мбабу је прешао у Волфзбург за 9 милиона евра, одлични централни везни Ђибрил Соу у Франкфурт такође за 9 милиона евра.

Поред тих продаја, задесиле су их и повреде неких битних играча попут добро познатог Сулејманија, Камаре, Лаупера и Шпилмана. Неки играчи се опорављају, али питање је у каквом стању ће бити за двомеч са нама.

Иако је у питању озбиљан противник, којег никако не смемо потценити али ни преценти, сматрамо да и поред неких наших проблема са повредама и изостанцима, Црвена звезда има лепу прилику да се и другу сезону пласира у Лигу Шампиона.

Наши момци су прегрмели драму у Копенхагену, па сада са још већом вером и самопоуздањем улазе у овај двомеч, као и са новим појачањем Матеом Гарсијом.

 

 

Повезане вести

3 comments

Estrella Roja авг 19, 2019 at 19:07

Dosta ofanzivna ekipa koja igra dobro i na strani, uostalom Dinamo se opekao poprilično prošle godine. Zanimljivo je da imaju fudbalsku filozofiju potpuno različitu od našeg defanzivnog trenera, odnosno igraju na gol više te će biti interesantno videti ko će odneti prevagu. Bilo bi sjajno ući ponovo u Ligu šampiona makar osvojili samo jedan bod, predstavljalo bi malo čudo s obzirom na količinu gluposti učinjenih nakon učešća prošle godine. U slučaju poraza, neka nam uteha bude da bi mogli da dižemo koeficijent u Ligi Evrope koji bi nam olakšao u narednom periodu šanse za Ligu šampiona – naravno, slaba nam je ta uteha iz sadašnje perspektive iščekivanja susreta sa mladim dečkima iz Švice.

Reply
Gogi авг 19, 2019 at 20:13

Pitanje je i koliko bi mogli da dizemo koeficijent ako bi igrali u LE koja ce ove godine imati paklene timove: Sevilja,Arsenal,M. Junajted,Lacio,Roma,CSKA M,Sporting,Besiktas,Porto,Dinamo K,Bazel,Getafe,Borusija M,Volfsburg,Ren,Sent Etjen,Standard sve jaki klubovi vec u LE a iz plej ofa jos mogu da dodju: Torino,Paok,Seltik,Rendzers,Steaua,PSV,AEK,Fejnord,Gent,Espanjol,Spartak M,Ajntraht,AZ…A mi bi bili u trecem sesiru,trebali bi ludu srecu imati na zrebu inace bi mogla da nam zapadne grupa jaca od grupe LS…Jedina dobra stvar bi bila tada sto bi napunili stadion zbog 3 jaka protivnika pa bi imali lovu od ulaznica i tv prava…

Reply
Србин са Космета авг 19, 2019 at 16:33

Идемо да прескочимо „младе момке“ и да пласманом у Лигу шампиона потпуно стабилизујемо клуб!

Reply

Leave a Comment