Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеФудбал

„Вучице“ пред тренутком истине

Претходног викенда на старту такмичења у Супер лиги Србије у фудбалу за жене, фудбалерке Црвене звезде однеле су бодове из Новог Сада. Очекивано, на игралишту Фудбалског центра „Вујадин Бошков“ играчице тренера Александра Петровића декласирале су домаћу Војводину резултатом 6:1 и тиме успешно стартовале у сезони велиих надања.

Стартна победа свакако може да радује све у клубу, али се мора узети у обзир да је она била и сасвим очекивана, али зато предстојеће 2. коло националног шампионата доноси дерби меч који неће много тога одлучити, али ће у много чему одредити даљи ток шампионата. На помоћни терен стадиона „Рајко Митић“ подно јужне трибине долази вишегодишњи шампион екипа суботичког Спартака. Суботичке „голубице“ су на старту сезоне оствариле велики успех на међународној сцени. У оквиру „групе 5“ квалификација за УЕФА Лигу шампиона, у конкуренцији мађарског Ференцвароша, словачког Слована из Братиславе и екипе Агариста из Молдавије, Спартак је са две победе и једним ремијем освојио прву позицију у квалификационој групи и тиме обезбедио пласман у шеснаестину финала еминентног такмичења где ће током септембра месеца одмерити снаге са мадридским Атлетиком.

Сусрети двеју екипа у последњој деценији представљају једини исконски дерби српског женског фудбала и самим тим изазивају много емоција на обе стране. У међусобним дуелима Суботичанке су далеко успешније. На 34 међусобна сусрета наша екипа је свега три пута славила, шест мечева је окончано без победника, док је званични шампион славио чак 25 пута. И гол коефицијент је убедљиво на страни недељног госта и износи 23:96. Када је реч о првенственим сусретима одиграним на нашем стадиону, гошће могу да се похвале са чак девет тријумфа, четири сусрета су окончана поделом бодова, а црвено-беле су једини тријумф забележиле 6. маја 2018. када су головима Катарине Ђорђевић и Миреле Тенков славиле резултатом 2:1.

Тренер Александар Петровић и у предстојећем дуелу неће моћи да рачуна на комплетан играчки погон. Како због болести, тако и због повреда ван терена ће дужи временски период бити Катарина и Тијана Ђорђевић. Њима се на старту првенства на листи повређених играчица придружила и Јелена Раичевић, док је Јелена Манчић и даље у процесу рехабилитације. Добра вест је да се, након одслужене казне због црвеног картона у прошлосезонском финалу националног купа, у екипу враћа Теодора Буркет, а административни послови су завршени и када је у питању последње појачање, па ће Кајла Тејлор са Тринидада и Тобага имати прилику да баш у дербију дебитује у црвено-белом дресу.

Предстојећи сусрет, општи је закључак, има велики значај иако смо практично на старту шампионата. Евентуалном победом црвено-беле изузев три бода не би много добиле у резултатском смислу, али би успех много више допринео на психолошкој стабилности екипе, јер би и девојкама на терену показао оно у шта сви ми чврсто верујемо, а то је да је дошао тренутак да Србија добије новог шампиона у женском фудбалу. Са друге стране, евентуални пораз би могао много тога да „однесе“, јер и поред чињенице да ће се београдске црвено-беле и суботичке плаво-беле до краја шампионата састати још три пута, стартни пораз на домаћем терену од великог ривала могао би да представља и ненадокнадив губитак.

Због свега наведеног, нашим „Вучицама“ је неопходна помоћ, помоћ свих нас којима је крв црвено-бела. Помоћ која може бити и пресудна у борби за трон, јер ипак једино сви заједно можемо почети да живимо снове.

– Супер лига Србије у фудбалу за жене, 2. коло:
ЖФК Црвена звезда – ЖФК Спартак Суботица
Стадион: Помоћни терен стадиона „Рајко Митић“ иза јужне трибине
Датум: Недеља, 25. август
Почетак: 18 часова

„И црвено-беле „Вучице“ се боре за славу Црвене звезде!!!“

Повезане вести

Leave a Comment