Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Милојевић срушио рекорд стар 45 година

Шеф стручног штаба нашег тима Владан Милојевић престигао је Миљана Миљанића на вечној листи тренера по броју европских утакмица на клупи Црвене звезде, и тиме срушио рекорд стар 45 година.

Име Миљана Миљанића представља синоним за тренера Црвене звезде. Популарни „Чича“ је у периоду од 1966. до 1974. године предводио наш клуб са клупе у 36 европских утакмица и тиме се уписао у вечну листу тренера црвено-белих.

Једна утакмица делила је Бранка Станковића од тога да рекорд са Миљанићем изједначи, али је остао на бројци од 35. „Амбасадор“, како су навијачи Црвене звезде звали прослављеног фудбалера, а потом и тренера, предводио је наш клуб у два наврата, прво од 1978-1982, а потом и у јесењем делу сезоне 1988/89, међутим није успео да достигне Миљанића.

Покушавали су кроз историју и Славољуб Муслин са 23 утакмице у два мандата (1999-2001, и сезона 2003/04), као и Милорад Павић са двадесет и једном утакмицом у периоду од 1958-1963, да сруше Миљанићев рекорд, али им то није пошло за руком.

Било је потребно да прође 45 година да би Чичин рекорд био срушен. У утакмици против Јанг бојса, Владан Милојевић је постао тренер са највећим бројем европских утакмица и тиме се златним словима уписао у историју нашег клуба. Оно што даје на значају то је податак да је популарни Милоје до 37 европских утакмица на клупи Црвене звезде дошао за нешто више од две године. Наш тим је у Берну ремизирао 2:2, али верујемо да ће овај сусрет остати вечно у сећању нашег тренера.

Прослављени стратег нашег тима је за нешто више од две године успео да забележи феноменалне резултате у Европи. У првој сезони је обезбеђена Лига Европе после десет година, као и европско пролеће, а у другој дебитантско учешће у Лиги шампиона и победа над актуелним прваком тог такмичења- Ливерпулом.

И у трећој европској сезони, Милојевић је заједно са својим изабраницима успео да обезбеди учешће у европским такмичењима. Сви чврсто верујемо да ће и ове јесени да се затресе мушема Лиге шампиона на нашој Маракани, а да ће Милоје имати још много утакмица на клупи Црвене звезде у Европи.

Повезане вести

5 comments

Acanbgd1989 авг 26, 2019 at 15:26

Ne znam da li se Vi takmicite ko ce dati bolesnije predloge sta sa daljom karijerom Vladimira Milojevica, oce li se kandidovati za pedsednika Srbije, ili ce ga pak apostolski zreb izabrati za patrijarha ? Of koga je dosta je, cak i previse. Ne znam ko ima bolesnije ideje. Posto ste evidentno sami sebi dovoljni, najbolje bi bilo da vase vanvremenske ideje koje su izvucene krajnjim naporima vaseg intelektualne moci zadrzite za sebe. Coveka pustite da radi svoj posao na najbolji nacin na koji ume I koji je do sada dao rezultate. Verovano ste nezadovoljni svojim zivotima, a pogotovo rezultatima Zvezde, kada svakodnevno mozete da pljujete po coveku koji dao vise za Zvezdu od mnogih. Napred Miloje, da dodamo ove god Jos 6 sigurnih utakmica u LS, I jos bar 2, a moguce I vise u LE ili jos bolje LS.

Reply
Звездаш авг 24, 2019 at 11:20

Мени није јасно како сте дошли до те рачунице када је Врховни Бог Милоје водио Звезду на само 14 утакмица у европским такмичењима!? Квалификације нису исто што и такмичење, тако да је ово поређење неозбиљно…

Reply
Veteran Sever авг 24, 2019 at 21:48

Na tu ČINJENICU da po UEFA statutu kvalifikaciione utakmice nisu što i takmičenje u Evropi ukazivali su Ljupko Petrović i Milan Živadinović, ali avaj… Novinarski satrapi zarad dobijenog viskija od 17e na free shopu pišu netačnosti, Miloje se pravi lud i šepuri se… a ja nikako da zaboravim finale Kupa sa Grobarima, kada tim velikog trenera i stratega nije uputio nijedan šut u okvir Mustafinog gola i taj Mustafa je nasred naše Marakane podigao pehar Kupa. Bila je to jedna od najvećih Zvezdinih sramota u istoriji i ja ne čuh da je tada Miloja bar malo bilo sramota…

Reply
Veteran Sever авг 24, 2019 at 10:58

He, he… Kolega Darko se malo šali, ali činjenica je da bi pojedinci ovde voleli da vide Miloja kao predsednika, ili recimo Patrijarha! Ali, stvarno. Ja imam malo više godine, ali tako veličanje trenera u životu nisam video!!! Mnoge pobede i povoljne rezultate smo izvojevali zahvaljujući borbenosti i sjajnim partijama i potezima pojedinih igrača, i umesto da hvalimo Borjana, Bena, Degeneka, Pavkova… mi hvalimo trenera(koji svakako ima neke zasluge) i tako zapravo ponižavamo fudbalere kao da, su oni niko i ništa, samo neke pokretne figure koje pokreće svojim rukama na nekom čudesnom plejstejšnu trener Milojević! Ja lično nemam ništa protiv Miloja, ali ne mogu da zatvorim oči i pravim se i lud i mentalno zaostao, pa da hvalim trenera čija ekipa redovno u drugom poluvremenu ne može da poveže dva dupla pasa i koja protiv jednog subotičkog Spartaka ne može da zadrži u posedu loptu duže od JEDNOG minuta! Tu se pokazuje „ruka i rad“ trenera. A i najluđi vide da mi od februara nemamo nikakvu igru i da se po tom pitanju 6 meseci ništa nije popravilo! Ne bih da budem zlurad, ali neke kolege sa ovog našeg sajta, bi trebalo da poslušaju onu pesmu Riblje Čorbe „Pogledaj dom svoj, anđele… skini paučinu sa očiju“.

Reply
Darko авг 24, 2019 at 10:32

Ave Miloje! Kralj, car, Bog… Miloja za predsednika Srbije. Kad kreće peticija? Kad frikovi, koji bi se odrekli majke i oca, i dece, zbog Miloja, kreću sa lepljenjem postera Milojevića po Beogradu?

Reply

Leave a Comment