Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Хуманитарна акција „Црвено-бела крв“ обара све рекорде

Хуманитарна акција „Црвено-бела крв“ јуче (субота 24. август) по 17. пут је започела у Медија центру стадиона „Рајко Митић“. Већ током првог дана било је јасно да ће бити оборен рекорд од пре две године када је у дводневној акцији прикупљено 1.225 јединица крви.

Од јутарњих сати око нашег највећег стадиона било је изузетно живо, па су поједини случајни пролазници вероватно имали утисак да је у питању меч наших првотимаца. Међутим, сви навијачи били су, свако из свог разлога,присутни на стадиону. Са једне стране трајала је потрага за парчетом папира који у овом моменту представља суво злато и омогућава присуство реванш мечу плеј-оф фазе УЕФА Лиге шампиона, док је на другој страни велики број присталица црвено-беле боје одлучио да подржи хуманитарну акцију нашег клуба и давањем крви помогне некоме коме то може и живот значити.

Велики број навијача којима је крв црвено-бела стискао се на степеништу које воде ка Медија центру нашег највећег стадиона, а међу њима била је и екипа вашег и нашег портала која је са неколико фотографија овековечила дешавања током првог дана акције:





Акција давања крви траје до недеље у 18 сати, а крв могу дати све особе од 18 до 65 година, уз услов да су здраве, да су претходне ноћи спавале уобичајено, да су обедовале, да су унеле одређену количину течности, као и да нису под дејством алкохола или неких других опијата.

Такође, неопходно је да интервал између давања крви буде три месеца за особе мушког, односно четири месеца за особе женског пола.

Повезане вести

Leave a Comment