Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОстало

Црвена звезда је нови шампион Еспорт Балкан лиге

Црвена звезда еспортс клуб је остварио велики успех стигавши до трофеја у Еспортс Балкан Лиги. У препуној „Комбанк дворани“ црвено-бели су савладали екипу „ASUS RoG Elite“ резултатом 3:0.

Почетак меча и пик фазу прве партије је обележио агресиван пик Звезде у џунгли у виду Xин Зхаоа, док је Мате „Меигхт“ Торок добио свог Рyзеа на миду, хероја са којим се прославио у ЕБЛ лиги. АСУС је са друге стране узео страховито јаку бот лејн композицију у виду Сивир и Yууми.

Било је јасно да се АСУС одлучио за хероје који доминирају у касној фази партије, због чега је Звезда агресивно отворила борбу на самом старту меча и узела килл на миду. Прва велика групна борба се десила у 10. минуту на бот лејну који Звезда добија узевши три килла за само један противника и тиме остварили преко 2.500 голда предности.

Наредних десетак минута су били релативно мирни, али онда у 20. минуту долази до одлучујуће борбе у којој Звезда прави аце, узимају Барона који се управо створио и повећавају предност на 8.500 голда.

Са првим Бароном Звезда узима први инхибитор и игра обазриво до наредног Барона са којим јако нападају мид и преко њега завршавају гејм долазећи до 1-0 предности.

Друга партија почиње много боље за АСУС. У 5. минуту Алекса „ДоублеАИМ“ Станковић превише агресивно напада противнички бот лејн који је био испод куле, пре него што је његов Кинред био шести ниво, што омогућује АСУС-у да га успори са еџауст скиллом и уз телепорт Цоркија са мида дође до два кила, која су оба припала Мицхаилу „Зоирен“ Зоиру.

Звезда се вратила у игру борбом код Рифт Хералда када су узели два килла и изједначили резултат на 3-3, али и даље су имали тај проблем да њихов опресивни бот лејн дуо Цаитлyн и Моргана нису смели да играју агресивно због пропалог ганка на почетку партије. Следећа велика борба се десила када су се тимови сусрели код трећег дрејка. Он је припао АСУС-у а тимови су узели по два килла сваки у борби која је уследила.

У 26. минуту Звезда успева да направи заседу на миду и дође до килла због чега су одмах напали Барона, али нису успели да га узму већ су морали да се задовоље још једним киллом. Ипак, следећи пут кад су напали Барона ситуација се потпуно мења, у Барон питу Киндред и Гнар долазе до изражаја и Звезда прави аце, узимају Барона и почињу са успостављањем контроле над мапом.

Ускоро је уследила и борба око наредног Барона из које Звезда излази као победник јер су успели да убију противничког АДЦ-а и дођу до вредног плена који им је био довољан да се сјуре преко топ лејна до неџуса и дођу на корак до титуле.

Звезда је повела на старту треће партије ганком на топ лејну. Иако је Маркус „Qуиннциденце“ Тобин рано остао без фласха борећи се као Ренектон против Румбла Бруна „Даркраи“ Инвацица, убрзо се осветио фирст блоодом уз помоћ ДоублеАИМ-а. АСУС одговара киллом на бот лејну, узимају Рифт Хералда, али и поред тога Звезда узима прву кулу.

АСУС је успео да пронађе киллове који су их одржали у гејму преко Зоира који је са Акали направио трипле килл на боту приликом борбе у којој су учествовали скоро сви играчи оба тима, али је и даље Звезда водила у објективима и голду. Чинило се да ће АСУС повести када су добили две борбе на миду, али потом Меигхт и ДоублеАИМ узимају три килла у 2 на 3 борби и враћају Звезду у водећу позицију.

(извор: sportklub.rs)

Повезане вести

Leave a Comment