Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Маракана – Неосвојива тврђава

Тим Владана Милојевића је феноменалним играма у Европи поново учинио да Маракана буде неосвојива тврђава. Црвено-бели нису изгубили меч у европским квалификацијама од 2015. године и окршаја са Каиратом.

Колико је подршка навијача и играње на домаћем терену велика предност за Звезду, сведочи то што на свом стадиону српски шампион није изгубио у квалификационим утакмицама већ четири године.

Годину дана после сусрета са казахстанским представником у квалификацијама за Лигу Европе, црвено-бели су почели импресиван низ савладавши Валету 2:1. После шампиона Малте, гост на Маракани био је Лудогорец, а упркос чињеници да је наш клуб остао непоражен у 90 минута борбе, црвено-бели су елиминисани у продужецима.

Реми није био довољан ни у сусрету са Сасуолом, јер је пре београдских 1:1, наш тим поражен у Италији (3:0).

Наредна година донела је знатно више успеха. Предвођени Владаном Милојевићем са клупе, фудбалери Звезде су кренули у нове изазове. Победа над Флоријаном (3:0) представљала је почетак низа на који су се надовезали тријумфи против Иртиша (2:0), Спарте из Прага (2:0) и Краснодара (2:1), а покер победа на домаћем терену украсио је пласман у групну фазу Лиге Европе.

Нови искорак Звезда је направила слдеће године, па је после победа над Спартаксом (2:0) и Судувом (3:0), а онда и ремија против Спартака из Трнаве (1:1) и Салцбурга (0:0), обезбедила место у групној фази Лиге шампиона.

Са истим циљем тим Владана Милојевића кренуо је и у овосезонске квалификације и до сад направио три од четири корака. Савладани су Судува (2:0) и Хелсинки (2:1), док су против Копенхагена одиграли утакмицу без победника (1:1).

Девет победа и пет ремија представљају импресиван учинак који је проузроковао три узастопна пласмана у групну фазу европских такмичења.

Нови успех пред звездашима наш тим ће покушати да оствари против Јанг бојса, у уторак од 21 час у оквиру реванш меча плеј-офа за Лигу шампиона.

 

Повезане вести

2 comments

Никлола1595 авг 26, 2019 at 13:27

*Судува 2:1 Хелсинки 2:0 исправите то!!!!!!!

Reply
Estrella Roja авг 25, 2019 at 16:42

Već kreću kombinacije trošenja novca od eventualne Lige šampiona, još nismo ni blizu iste a Terzinjo pokušava več da nam je pošteno ogadi. Naravno mislim na sinoć puštene vesti o dolasku dva nova Čaušića, odnosno bivšeg igrača Mladenovića i već neko vreme igračkog penzionera Čavrića (neka vas godine ne zavaravaju, momak već par godina stagnira i ne deluje bolje od domaćih škartova koje imamo na pretek). Još jednom da apsolviramo, ako se želi igračka pojačanja za Ligu šampiona ona koštaju poput Matea, ali evidentno prave razliku, ako se želi iskamčiti svaka zarada od Evrope, hmm, onda se dovode domaći polutani povratnici. U tom slučaju je bolje ne dovoditi nikog, ali ko sam ja ili neko od vas da krimosima uzima „hleb iz ruku“. Loša uvertira za utorak kao da nas podseća sa kakvim ljudima smo okruženi u klubu. Zvezdi srećno protiv crnaca iz navale mladih momaka, uprkos spinovanju preko tabloidnih portala i sajtova a vezano za izvesne talove.

Reply

Leave a Comment