Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Графичар ремизирао у Добановцима

У 5. колу Прве Лиге Србије, Графичар је на тешком гостовању у Добановицма против екипе Будућности забележио реми 2-2.

Стрелци за Графичар: Гаврић у 34. минуту и Маронг у 93.

Стадион у Добановцима.

Гледалаца: 500.

Графичар је почео утакмицу у следећем саставу: Савић – Конатар, Ераковић, Мркела, Дабић – Стојић, Фићовић (од 84. Маронг), Џугурдић (од 58. Пантовић), Гаврић, Станојев (од 68. Кукуличић) – Видић.

Клупа: Станојевић, Марјановић, Сантрач, Маронг, С. Николић, Пановић, Кукуличић.

Екипа Будућности је боље започела утакмицу, па је тако у првих 15 минута виђена блага иницијатива домаћих. У 4. минуту су створили одличну прилику, али је голман Савић био одлично постављен и успешно је интервенисао.

Поред још неколико слабијих покушаја домаћих, екипа Графичара је први пут припретила преко капитена Гаврића у 20. минуту, али је његов шут био непрецизан. Прву велику шансу на утакмици за Графичар је имао Џугурдић који је након прекида дошао до лопте и погодио стативу.

Како је протицало прво полувреме, наша филијала је изгледала све опасније, а добру игру је крунисао сјајни Гаврић у 34. минуту. Након комбинације са Станојевим, Гаврић је из трка сјајно шутирао из даљине и матирао беспомоћног голмана домаћих.

У 42. минуту Будућност долази до изједначења. Лоша реакција комплетне одбране Графичара. Дабић и Ераковић нису добро реаговали, а затим и остатак одбране, па су то искусни фудбалери Будућности искористили.

У другом полувремену је била видна много грубља и прљавија игра Будућности, као и огроман притисак на судију од стране играча и публике. Млада екипа Графичара у тим тренуцима није успела да се носи са свим тим.

Будућност је очекивано дошла до вођства у 53. минуту. Након што је после једног дуела Мркела морао на кратко да напусти терен, а у међувремену су домаћи имали слободан ударац, судија није дозволио Мркели да уђе на терен, а то су играчи Будућности искористили и после прекида ударцем главом савладали Савића.

У финишу утакмице смо видели неколико узбуђења. Прво је у 89. минуту Ераковић направио грешку и у жељи да се исправи прави фаул и добија други жути картон. Само 4 минута касније Графичар долази до изједначења голом главом резервисте Османа Маронга.

Само пар минута касније Маронг се опет нашао у шанси, одлично шутирао, али је голман Будућност био добро постављен и спасио свој тим шокантног пораза. На крају Будућност Д. – Графичар 2-2.

У следећем колу наша филијала гостује екипи Смедерево 1924.

 

Повезане вести

2 comments

Србин са Космета авг 27, 2019 at 00:36

Сјајно је што нам омогућавате да пратимо игре нашег развојног тима

Reply
Hadži Dragan NBG авг 26, 2019 at 21:06

Grubi i bezobrazni domaći igrači, ali to je dobro za našu decu da se kale. Imaće još vrućih terena. Čestitam na remiju i hrabroj igri.

Reply

Leave a Comment