Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Миладиновић: „Нека се историја понови“

Црвена звезда и Јанг бојс одмерили су снаге 2004. године, а навијачи црвено-белих сигурно се сећају гола Бојана Миладиновића, затим прецизних дијагонала ка нападачима и ратничке игре у дефанзиви. Стуб одбране представљао је Звездин Капка, којем је тај меч остао у посебном сећању.

Присетио се некадашњи Звездин одбрамбени играч окршаја из Швајцарске из 2004. године.

Имам прелепо сећање на утакмицу против екипе Јанг бојс. Нарочито зато што је то била моја прва европска утакмица у дресу Црвене звезде. Имали смо среће у првом мечу у Швајцаркој пошто смо губили 1:0, на то се надовезало и искључење Драган Станчића који је добио црвени картон, потом је домаћин стигао до предности од 2:0, али је сјајни Никола Жигић успео да анулира предност. У реваншу на нашем стадиону десило се много позитивних ствари. Први пут смо играли пред пуном Мараканом, што је нама млађима био сан. Имао сам срећу да постигнем први гол. Осећај је неописив када се зачује песма наших навијача и дан данас га се радо сећам и показујем деци видео снимке, да и они осете ту драж – истакао је Миладиновић и додао:

– Када смо на жребу извукли Јанг бојс, искрено сам пожелео да се историја понови и у овом двомечу као пре 15 година. Прва утакмица се завршила на идентичан начин и некако све подсећа на прошли двомеч. Даће Бог да се сутра сви заједно радујемо новој победи и уласку у групну фазу Лиге шампиона.

Занимљив избор имао је Миладиновић по питању играча који може да реши питање победника.

– Надам се да ће сутра нови Звездин херој бити мој бивши саиграч из Напретка Алекса Вукановић. Желим му то јер је трудом и радом то заслужио, али ко год да сутра израсте у јунака меча бићу пресрећан.

Многи пореде Милоша Дегенека са нашим некадашњим комадантом одбране.

Имао сам част и прилику да упознам Милоша у Узбекистану пре неколико година и од тада смо у контакту. Чак се и посаветовао са мном када је долазио први пут о ситуацији у клубу. Наравно да сам му препоручио да дође, да ће на Маракани стећи прелепо искуство и да неће зажалити ако прихвати позив, што се на крају и обистинило. Надам се да ће и он бити један од јунака сутрашњег окршаја.

Имао је поруку Миладиновић за наше фудбалере пред сутрашњи дуел.

Желим им много среће. То је битан фактор у оваквим утакмицама. Важно је да буду фокусирани, храбри и одлучни. Сигуран сам да ћу сутра отићи са стадиона са осмехом на лицу јер ћу опет на Маракани гледати најбоље екипе Европе. Ко зна, можда опет победимо новог првака Европе – закључио је Миладиновић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment