Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

У ишчекивању жреба Лиге шампиона

Већ три године Владан Милојевић са клупе предводи наш клуб. Исто толико година Црвена звезда учествује у групној фази једног од два европска такмичења, па се више и не може причати о повратку нашег клуба на европско фудбалско небо, јер Звезда се вратила.

Да подсетимо у првој години Милојевићевог шефовања црвено-бели су преко Флоријане са Малте, Иртиша из Павлодара, прашке Славије и руског Краснодара стигли до групне фазе Лиге Европе. Тако су у конкуренцији БАТЕ Борисова, Келна и Арсенала изборили даљи пласман, па су на пролеће несрећно елиминисани од московског ЦСКА. Претходне сезоне досањан је дво и по деценијски сан па су наши фудбалери преко Спартакс Јурмале, литванске Судуве, Спартака из Трнаве и аустријског Салцбурга стигли до елите у којој су освојили бод против Наполија и нестварном сусрету головима Милана Павкова савладали будућег европског шампиона екипу Ливерпула.

И у сезони 2019/20 куглица са именом Црвене звезде наћиће се у жребу за групну фазу Лиге шампиона. Жреб за европску елиту одржаће се у четвртак 29. августа са почетком од 18 часова, а наши фудбалери ће се наћи у четвртом шеширу.

Први шешир је суров, све велика имена европског фудбала предвођена шампионом Европе Ливерпулом уз који су ту и Челзи, Барселона, Манчестер Сити, Јувентус, Бајерн и ПСЖ. Једини „залутали“ у тој групи озбиљних звери је можда Зенит, али финансијски ојачан са добрим играчким кадром никако није за потцењивање.

У другом шеширу црвено-беле такође чекају топ екипе. Рекордер по броју освојених Лига шампиона Реал Мадрид (није у првом шеширу јер није шампион своје земље), затим његов градски ривал Атлетико, као и Тотенхем, Борусија Дортмунд, Наполи, Шахтјор, Ајакс и Бенфика. Реално, свако може да направи проблем црвено-белима.

Трећи шешир чине они клубови са којима може да се игра. Можда не са Леверкузеном, Валенсијом, Интером или Лионом, али ако срећа буде наклоњена, Олимпијакос, Салцбург или Бриж нису баук и црвено-бели не би били стопроцентни аутсајдери у окршајима са њима. Такође, из трећег шешира вреба и Динамо из Загреба, и можемо само да замислимо хаос и еуфорију који би настали уколико би жреб спојио некадашње ривале из старе Југославије.

Какогод било, сама чињеница да ће и ове сезоне химна Лиге шампиона оџвањати Мараканом лепа је сатисфакција за труд црвено-белима. Треба да се опусте и уживају, а нека и мало други на жребу размишљају да ли им одговара да добију Звезду или не. Уосталом, нека се сете Ливерпула и оне новембарске ноћи…

РАСПОРЕД ШЕШИРА ЛИГЕ ШАМПИОНА:

– ШЕШИР 1:
Ливерпул (Енглеска)
Челзи Лондон (Енглеска)
Барселона (Шпанија)
Манчестер Сити (Енглеска)
Јувентус Торино (Италија)
Бајерн Минхен (Немачка)
Париз Сен Жермен (Француска)
Зенит Санкт Петербург (Русија)

– ШЕШИР 2:
Реал Мадрид (Шпанија)
Атлетико Мадрид (Шпанија)
Борусија Дортмунд (Немачка)
Наполи Напуљ (Италија)
Шахтјор Доњецк (Украјина)
Тотенхем Лондон (Енглеска)
Ајакс Амстердам (Холандија)
Бенфика Лисабон (Португал)

– ШЕШИР 3:
​Олимпик Лион (Француска)
Бајер Леверкузен (Немачка)
Салцбург (Аустрија)
Олимпијакос Пиреј (Грчка)
Бриж (Белгија)
Валенсија (Шпанија)
Интер Милано (Италија)
Динамо Загреб (Хрватска)

– ШЕШИР 4:
​Локомотива Москва (Русија)
Црвена звезда Београд (Србија)
Генк (Белгија)
Галатасарај Истанбул (Турска)
РБ Лајпциг (Немачка)
Славија Праг (Чешка Република)
Аталанта Бергамо (Италија)
Лил (Француска)

Повезане вести

4 comments

krvavi zvezdas-DE авг 28, 2019 at 12:52

sto slabija grupa je veca sansa da iznenadimo za prolazak..kakva imena i jaki timovi..mora da gledamo pare od cega se zivi a ne jedna utakmica da bi videli mesija a kasa prazna

Reply
Surdas авг 28, 2019 at 12:11

Zenit,Benfika,Inter,Zvezda

Reply
Josif авг 28, 2019 at 09:54

Па рецимо ЧЕЛЗИ, ШАХТЈОР, БРИЖ, ЗВЕЗДА па да до краја групне фазе будемо у игри за друго место, а обезбедимо трето уз наравно 2-3 појачања али не Младеновиќа, Чаушиќа, Чавриќа то никако. Позз

Reply
Дејо авг 28, 2019 at 12:15

Бенфика умјесто Шахтјора па да дочекамо прољеће на Маракани 🙂

Reply

Leave a Comment