Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеОбавештења

Центар црвено-белих продужио уговор

Центар и повремени репрезентативац Србије Никола Јовановић продужио је уговор са КК Црвена звезда мтс!

Никола је дете Црвене звезде у којој је прошао све млађе селекције, и враћа се међу црвено-беле након једногодишње успешне епизоде у дресу италијанског Трента.

Рођен је и одрастао у Београду, висок је 211 центиметара, тежак је 109 килограма, и игра на позицијама крилног центра и центра. Нови уговор потписан је на обострано задовољство клуба и играча, који је по повратку из Италије раскинуо досадашњи уговор са црвено-белима који је истицао на крају такмичарске 2019-2020 сезоне, и потписао нови са актуелним шампионом АБА и КЛС лиге, са потпуно другачијим аранжманом.

Никола Јовановић , рођен је 6.јануара 1994.године, а још као млађи јуниор (2012.године) отиснуо се у САД где је прво наступао за средњу школу у Џексонвилу на Флориди, а затим је уследила селидба на чувени колеџ „УСЦ“ где је током трогодишње каријере постао стандардни првотимац и тек један од 36 играча у историји тог колеџа који је убацио више од 1000 поена.

 

У клуб се вратио 2017.године и био део тима који је освојио титулу првака Србије И наступао у Евролиги, а претходну сезону провео је у италијанском „Тренту” где је у Еврокупу за 16 минута убацивао 9 поена уз 3 скока по мечу, док је у италијанском шампионату играо чак 34 утакмице И имао просек од 6 поена И 4 скока по мечу за 11 минута у игри.

Јовановић се тако годину дана искуснији и играчки зрелији враћа у црвено-бели дрес, и биће део екипе коју очекује врло захтевна сезона у Евролиги, АБА лиги, домаћим такмичењима, Купу и Суперлиги.

Повезане вести

1 comment

Србин са Космета авг 28, 2019 at 22:35

Добар,захвалан играч!

Reply

Leave a Comment