Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Звезда преокретом до победе над Орадеом

Ватерполисти Црвене звезде остварили су и другу победу на првом квалификационом турниру за Лигу шампиона који се одржава у Шапцу, против румунске Орадее резултатом 7:6.

Јутарњи термин очигледно није пријао црвено-белима који су лоше започели меч, али су се на време „пробудили“, сустигли високо вођство Орадее, а потом су и уписали важну победу.

Румуни су повели са 2:0 почетком друге четвртине, црвено-бели су голом Николе Рађена смањили заостатак, а потом је погодио и Милош Вукићевић за 2:3. Орадеа је до краја првог полувремена постигла ош два гола и на одмор отишла са убедљивих 2:5.

После још једног гола у мрежи нашег голмана Виктора Иванова на почетку трећег периода игре, ватерполисти Звезде су заиграли много боље у наставку и серијом од 3:0, головима Танкосића, Вукићевића и Илића, дошли на само гол заостатка (5:6). Пред крај треће четвртине Марко Јанковић је донео изједначење нашем тиму из петерца.

Велики преокрет и победу Црвеној звезди донео је Патер Касум средином последње четвртине када је поставио коначан резултат – 7:6.

Ово је други тријумф наше екипе у квалификацијама за Лигу шампиона, а већ вечерас је на програму 3. коло када ће Црвена звезда играти против Аполона у 18.45 часова.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ОРАДЕА 7:6 (0:1, 2:4, 4:1, 1:0)

Шабац – Градски базен. Судије: Франк Оме (Немачка) и Габриела Варкоњи (Мађарска). Играч више: Црвена звезда 11(2), Орадеа 13(1). Петерци: Црвена звезда 3(2), Орадеа 1(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Касум 1, Шулц, Васин, Илић 1, Аџић, Јанковић 1, Рађен 1, Вукићевић 2, Гусаров, Радовић, Иванов. Тренер: Игор Милановић.

ОРАДЕА: Пијетловић, В. Георгеску 2, Добре, Илисие, Драгомиреску, Сабо, Поповичиу 3, Ковач 1, Колодровски, Р. Георгеску, Ченк, Ремеш. Гавриш.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment