Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Нови Сад ће видети европску Звезду

Еуфорија око новог пласмана у европску фудбалску елиту кратко је трајала. Свега 48 сати након добијања противника у групној фази УЕФА Лиге шампиона, наше фудбалере очекује једно од најтежих гостовања ове јесени у оквиру домаће „Линглонг“ Супер лиге Србије. Пулени тренера Владана Милојевића гостују у Новом Саду тренутном лидеру суперлигашког каравана екипи Војводине.

Екипа коју од ове сезоне поново води некадашњи играч, капитен и тренер нашег клуба Ненад Лалатовић одлично је започела сезону. Новосадски црвено-бели су у првих шест првенствених мечева остварили пет победа (Мачва 3:1, Напредак 2:0, Рад 5:0, Радник 4:0 и Пролетер Нови Сад 1:0) и ремизирали су на свом „Карађорђу“ са сензацијом досадашњег такмичења, екипом ТСЦ-а (2:2). Освојили су 16 бодова и оно што свакако све у Новом Саду радује је податак да су са 17 постигнутих погодака убедљиво најефикаснија екипа на старту шампионата.

Београдски и новосадски црвено-бели су у претходној сезони одиграли три сусрета и сва три меча су пулени Владана Милојевића убедљиво решили у своју корист. У оквиру 7. кола 2. септембра претходне године Црвена звезда је у Новом Саду славила резултатом 4:1, а голове за наш клуб постигли су Ел Фарду Бен 2, Милан Павков и Срђан Бабић. Други сусрет у 22. колу 16. фебруара 2019. године на стадиону „Рајко Митић“ црвено-бели су још убедљивије решили у своју корист. Головима Ричмонда Боаћија 2, Вељка Симића и Милана Павкова наш клуб је славио резултатом 4:0. Најубедљивију прошлосезонку победу Црвена звезда је остварила у плеј-офу. Са чак 5:0 Звезда је протутњала новосадским „Карађорђем“, а у стрелце су се уписали Дејан Јовељић 2, Милан Павков, Алекса Вукановић и Ел Фарду Бен.

Као ретко када пред дерби у Новом Саду тешко је уопште и претпоставити који ће састав тренер Милојевић супротставити Новосађанима. Сигурно ће повреде и умор много утицати на Милојевићеве идеје, али пробајмо барем да наслутимо ко би могао да се нађе у стартној постави. На голу ће сигурно стајати незаменљиви Милан Борјан. Бековске позиције могли би да заузму Милан Гајић десно и Рибеиро Сантана Жандер лево, док би пар централних бекова могли да сачињавају Радован Панков и Милош Дегенек. Два места у везном реду требала би да буду резервисана за Милоша Вулића и Хозе Алберта Кањаса, а место у старној постави и поред огромне потрошње у уторак увече могао би да заузме и капитен Марко Марин, мада се може догодити да или уместо Кањаса, или уместо Марина заигра и некадашњи капитен Новосађана Мирко Иванић. По крилима дејствовали би Матео Гарсија и Милан Јевтовић, док се у шпицу напада очекују или опорављени Милан Павков или Антонио Мендеш Томане, али све то треба узети са резервом јер се мора водити рачуна и о ограниченом броју странаца.

Све у свему, после дуго времена дуел нашег клуба и новосадске Војводине може се сматрати истинским дербијем, али остаје веровање да је наш тим квалитетнији и да се из српске Атине може вратити са новим бодовима чиме би се наставила серија победа у националном шампионату.

– Линглонг Супер лига Србије, 7. коло:
Војводина – Црвена звезда
Стадион: „Карађорђе“, Нови Сад
Главни судија: Јован Шегрт (Београд)
Помоћне судије: Бојан Бановић (Београд); Мирољуб Петковић (Београд)
Датум: Субота, 31. август
Почетак: 18:45 часова
Пројектовани састав: М. Борјан, М. Гајић, Р. Панков, М. Дегенек, Р. С. Жандер, М. Вулић, Х. А. Кањас, М. Марин (М. Иванић), М. Гарсија, М. Јевтовић, М. Павков (А. М. Томане). Тренер: Владан Милојевић
ТВ пренос: ТВ Аренаспорт 1

Повезане вести

1 comment

Josif авг 31, 2019 at 19:36

Европска звезда са 8 дефанзивних играча, срамотно је ово нашта личимо, какав ја ово састав без главе и без репа. Позз

Reply

Leave a Comment