Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоНајновијеОбавештења

Звезда победила и московски Динамо

Иако су већ прошли у наредну рунду квалификација нашим ватерполистима није мањкало мотива да остваре добар резултат па су и у четрвртој утакмици остварили тријумф салвадавши Динамо из Москве резултатом 12:10.

Почео је лоше наш тим. Динамо добро користи играча више за разлику од ватерплиста Звезде, тако руски тим је већ на половини прве четвртине водио са 4:0. Коначно је прорадила Звевда са играчем више и почела да материјализује добру игру у одбарни где су у неколико наврата играчи Динама отерани далеко од гола па је головима Гусарова након играча више и голом Радовића из даљине Звезда смањила заостатак, а на кратки одмор Динамо одлази са вођством од 5:2, након гола капитена руске екипе из ситуације у којој су имали играча више.

На почетку друге четвртине одмах су обе екипе постигле по гол и резултат је 3:6. Онда један период добре игре у одбрани Звезде али са пропуштеним добрим приликама у нападу.  До краја полувремена један гол Звезде и два Динама након играча више за 8:5 у корист Динама на полувремену. Стрелци за наш тим у другој четвртини су били два пута Шулц и једном Вукићевић.

У трећем периоду одлична игра Звезде и чак 5 постигнутих голова од којих се издваја прелеп шут Радовића из даљине „жабицом“ под пречку и прелеп лоб ударац Стефана Илића. Још један погодак у овом периоду постигао је Радовић а уз још по гол Касума и Шулца Звезда је чини се преломила утакицу и повела са 10:8. Руси су у последњим тренуцима треће четвртине савладали Иванова, па је резултат био 10:9 за екипу Игора Милановића.


Црвено-бели су рутински привели утакицу крају. Марко Јанковић је погодио из петерца за 11:9, а Вук Милојевић након играча више за коначних 12:10.
Најефикаснији у тиму Црвене звезде били су Кристијан Шулц и Марко Радовић са по три постигнута гола.

Црвена звезда је забележила максималан скор и у недељу од 13:30 играће са домаћином турнира.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ДИНАМО МОСКВА 12:10 (2:5, 3:3, 5:1, 2:1)
Шабац – Градски базен. Судије: Габриела Варкоњи (Мађарска) и Франк Оме (Немачка). Играч више: Црвена звезда 17(6), Динамо 16(4). Петерци: Црвена звезда 1(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић, Касум 1, Шулц 3, Васин, Илић 1, Аџић, Јанковић 1, Милојевић 1, Вукићевић 1, Гусаров 1, Радовић 3, Иванов. Тренер: Игор Милановић.

ДИНАМО: Јеловина, Краснов, Копцев 1, Усов 1, Шепелев 2, Николаев, Бичков 2, Балакирев 1, Сучков, Екомазов 1, Круг, Магомаев 2, Апулцин.

Повезане вести

Leave a Comment